stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v postopkih zaradi obtožb o korupciji, pozival na shod proti 'svobodni' korupciji in klientelizmu!

Deli na:
Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v postopkih zaradi obtožb o korupciji, pozival na shod proti 'svobodni' korupciji in klientelizmu!

Janez Janša na svojem mitingu resnice v Ljubljani. - Foto: Primož Lavre

Protestni shod z naslovom Dovolj je prvak SDS Janez Janša napovedal konec januarja, ko je KPK začasno ustavila postopek zoper Goloba, dokler traja na tožilstvu in policiji. Takrat se je prvak SDS odzval z besedami: »Pa kdo temu še verjame? Dobesedno se norčujejo iz prava, ustave, osnovnega reda, dostojanstva državljanov, normalnosti in vseh nas. Preveč je! Čas je za veliki pomladni shod proti 'svobodni' korupciji in klientelizmu.«

A prav Janša je bil večkrat v postopkih zaradi obtožb o korupciji. Zaradi nakupa stanovanja v Ljubljani z nepregledno prodajo zemljišča v Trenti je še vedno v sodnem postopku. Zaradi korupcije v zadevi Patria je bil celo obsojen in zaprt, čeprav je pozneje ustavno sodišče sodbo razveljavilo.

Znane se tudi njegove povezave z dobavitelji zdravstvene in IT-opreme, druženje na golfskih igriščih v eksotičnih državah ali pa povezave z Rokom Snežičem, obsojenim zaradi davčne utaje, in njegovo prijateljico iz Republike Srbske Dijano Đuđić, od katere je SDS nezakonito vzela kredit.

Za vnovični pohod na oblast Janša uporablja lažne ali prirejene informacije, ki jih potem med njegove podpornike širi tovarna laži Nova24TV.

Prav tako smo bili v času zadnje Janševe vlade priča več spornim poslom z dobavo zaščitne in medicinske opreme, prodaje Planet TV in drugih oškodovanj družb v državni lasti. V času prve Janševe vlade so nepregledno prodali Slovensko industrijo jekla ruskemu oligarhu, del kupnine pa mu celo vračali.

Za vnovični pohod na oblast Janša uporablja lažne ali prirejene informacije, ki jih potem med njegove podpornike širi tovarna laži Nova24TV. Tako smo prejšnji teden razkrili, kako so na strankarski televiziji potvorili odgovor vlade na poslansko vprašanje poslanca SDS Antona Šturbeja, ki ga je zanimala poraba plačilnih kartic na ministrstvih. Obrambnemu ministru Marjanu Šarcu, ki sploh nima službene kartice, so očitali porabo 677 tisoč evrov, ki so jih v resnici porabili vsi uslužbenci ministrstva skupaj, največ piloti Slovenske vojske za letalsko gorivo in plačilo letališke storitve v tujini.

Janša se je nato odzval na omrežju x z zapisom: »Če tole drži, je s to vlado konec. Je pa res na meji verjetnega. Kaj pa so kupovali s službenimi karticami? Maseratije?« V bistvu je res na meji verjetnega, saj je bil eden od maseratijev, dokler ga ni zasegla finančna uprava, pogosto parkiran pred sedežem SDS na Trstenjakovi v Ljubljani, njegov voznik pa je bil Janšev zaporniški »cimer« Rok Snežič.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24