markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Slovenija

Kangler ovaden zaradi zaposlitve podžupanje Astrid Bah

Deli na:

Mariborski župan Franc Kangler se je znova znašel v primežu policijskih preiskav. Tamkajšnji kriminalisti naj bi po pisanju časnika Večer zoper njega spisali novo, že deseto ovadbo, tokrat v primeru zaposlitve mariborske podžupanje Astrid Bah na medobčinskem stanovanjskem skladu. Poleg njega naj bi bila ovadena še direktorica Tanja Vindiš Furman.

Kot je za Večer potrdil vodja mariborskega okrožnega tožilstva Drago Šketa, ki o imenih ni želel govoriti, so v zvezi z zaposlitvijo navedene osebe na Javni medobčinski stanovanjski sklad Maribor prejeli kazensko ovadbo zoper dve fizični osebi. Obema je očitana zloraba uradnega položaja ali uradnih pravic ter sprejemanje koristi za nezakonito posredovanje.

Zaposlitev mlade mariborske podžupanje Astrid Bah na stanovanjskem skladu očitno ni vznemirila samo javnosti, ko se je razvedelo, da je bil razpis najbrž prirejen za njo, nato pa ji je sklad plačal še šolnino za pridobitev sedme stopnje izobrazbe, ampak so v tej zgodbi kriminalisti očitno zaznali tudi znake kaznivih dejanj, še piše Večer.


Kot še dodaja časnik, je po "primerih Toplarna, Dom pod gorco, Mcline, Pravoslavna cerkev, Nogometaš, Bivanjske enote, Radijski novinar, Vedeževalka in Pohorske livade" zaposlitev Astrid Bah že deseta zgodba (v dveh je bil postopek ustavljen), v kateri so kriminalisti proti mariborskemu županu zbrali dovolj dokazov za utemeljen sum storitve kaznivih dejanj. Župan Kangler, ki je trenutno na daljšem dopustu, nove ovadbe ni želel komentirati.

Direktorica sklada Tanja Vindiš Furman je že konec januarja zavrnila očitke o favoriziranju Bahove in poudarila, da je ta izpolnjevala vse pogoje. Kot je poudarila, so za to delovno mesto 6. oktobra 2009 objavili razpis na zavodu za zaposlovanje, ne pa tudi v tiskanih medijih. Nanj sta se prijavili dve kandidatki, od katerih je po besedah direktorice sklada izpolnjevala razpisne pogoje le Astrid Bah.

Bahova je o takratnem pisanju Večera dejala, da gre za "politični konstrukt in ponovno diskreditacijo župana in njegovih sodelavcev". "Zaradi takšnih diskreditacij se dela škodo celotni populaciji mladih," je poudarila in dodala, da se človeka ne bi smelo očrniti le zaradi njegove starosti.