stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kakšni revčki so v resnici fantje in dekleta, ki v času korone razvažajo hrano

Deli na:
Kakšni revčki so v resnici fantje in dekleta, ki v času korone razvažajo hrano

Dostavljavec hrane v Ljubljani. - Foto: Primož Lavre

Korona se je kot vse kuge, težave in pretresi skozi zgodovino pokazala tudi kot priložnost. Mnogi so našli nove načine, kako nenavaden čas izkoristiti, ga tudi spremenijo v denar. Naročanje hrane preko spleta je že nekaj takega.

Mnoge restavracije so že pred leti začele ponujati svojo dostavo, prve so bile seveda picerije, kot v tujini, sledile so jim kitajske restavracije in tako naprej. A vse je bilo razpršeno, vsak za sebe, dokler se pred 15 leti ni pri nas pojavila aplikacija Ehrana. Spletna stran, kjer so bile na enem mestu zbrane restavracije, ki so ponujale dostavo.

Po Ehrani je prišla še finska multinacionalka Wolt, ki je ponudila isto storitev. Konkurenca bi nemara lahko domačega ponudnika zelo prizadela, a kot ugotavljamo, je korona kriza poskrbela, da je za oba ponudnika dela in denarja dovolj.


V novi številki revije Reporter pišemo o dveh uspešnih podjetjih, ki skrbita, da želodci tistim, ki jim kuhanje zaradi različnih razlogov ne diši, ne ostanejo prazni. Predstavljamo edinstven slovenski izdelek, ki je prav zasijal šele ob korona krizi.


Govorili smo z ljudmi, ki bodisi s kolesom bodisi z avtomobilom razvažajo hrano za dva ponudnika, ki jima gre korona zelo na roko. Povedali so nam kakšna je njihova služba, koliko zaslužijo, koliko prevozijo in celo ali so res ubogi revčki, ki v vseh vremenskih razmerah komaj služijo za preživetje.
 
Pišemo tudi o tem, kdo ima med to »prehranjevalno verigo« največ koristi? Kako so se na spletno naročanje hrane odzvali gostinci, ki so danes samo še pripravljalci hrane? Razkrivamo pa tudi kdo rešuje gostinsko panogo v času ko ljudje v gostinske lokale ne smejo.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24