kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jeretič Pahorju: »Oprosti, ker smo zmagali!«

Deli na:

Komunikacijski mojster Sebastjan Jeretič je Borutu Pahorju pomagal do zmage na volitvah, zdaj mu pomaga pri vrnitvi v opozicijo. »Simona Dimic je bila največje zlo te vlade,« je rekel Borutu Pahorju in si prislužil njegov ukor.

Komunikacijski mojster Sebastjan Jeretič je Borutu Pahorju pomagal do zmage na volitvah, zdaj mu pomaga pri vrnitvi v opozicijo. »Simona Dimic je bila največje zlo te vlade,« je rekel Borutu Pahorju in si prislužil njegov ukor.

Petkov sestanek predsednika vlade Boruta Pahorja s predsedniki strank, države, z evropskimi poslanci ter ministroma za finance in razvoj je zasenčilo pismo nekdanjega Pahorjevega svetovalca za odnose z javnostjo Sebastjana Jeretiča, v katerem je razkril grožnje in organiziranje plenjenje države, pri katerem ni želel biti udeležen. To je bila prva novica vseh spletnih portalov, razen STA, ki je v stoodstotni lasti države in katere direktorja je imenovala vlada Boruta Pahorja.

Sebastjan Jeretič je bil zadnji dve leti pred volitvami tesni sodelavec predsednika SD Boruta Pahorja, po njegovi zmagi na parlamentarnih volitvah pa se je odločil za samostojno podjetniško pot s piarovskim podjetjem Nevro PR. V pismu razkriva, da se je s Pahorjem razšel zaradi njegove svetovalke Simone Dimic, ki je nato postala vodja kabineta predsednika vlade.

Ko jo je naposled doletela afera v zvezi s sporno obnovo hiše, je za Finance izjavil: »Zagotovo ta zgodba škodi vladi. Glede na to, kako razširjene so govorice in medijski zapisi o aferi, bi po mojem mnenju težko pomagalo kaj drugega kot odstop Dimičeve s položaja v kabinetu predsednika vlade.« Seveda ne vemo, ali je tudi on imel kakšno vlogo pri (upravičenem) medijskem linču Dimičeve.

Jeretiča mnogi opisujejo kot genija komuniciranja z javnostjo. Zagotovo sodi med ljudi, ki so zaslužni za Pahorjevo zmago na volitvah, prav tako naj bi veljal za »masterminda« mlajše skupine, ki je za podpredsednika stranke nastavila Patricka Vlačiča. Prometnega ministra menda vidi na mestu prihodnjega predsednika vlade, a realisti vendarle menijo, da tako visoko ne bo nikoli segel; če bo poskušal previsoko leteti, bo zelo strmo padel. A vendarle je po mnenju poznavalcev razmer prav Jeretič najbolj zaslužen za ustvarjenje lika Piranskega Obame, saj je prav on poskrbel, da je temnopolti zdravnik Peter Bossman najprej prevzel piranski odbor SD, nato pa še zmagal na županskih volitvah.

Prav zaradi Bossmana je nastal zadnji spor s predsednikom vlade. Pahor, ki je znan po nečimrnosti, nanjo se večkrat celo sklicuje, je bil med zadnjimi, ki je čestital za zmago piranskemu Obami. Jeretič je to za POP TV komentiral z besedami, da to kaže na Pahorjev »zgrešen odnos do stranke, kar mori našo stranko«. Nekdo iz Pahorjevega kroga naj bi mu zagrozil, če ne bo prenehal »srati«. Ker njegovo podjetje pogodbeno sodeluje večinoma s podjetji, ki so v neposredni ali posredni lasti države, se je lahko upravičeno prestrašil, do kod lahko seže maščevalna roka premierja Boruta Pahorja, ki pred kamerami kaže prijazen obraz in nasmešek.

Prvo pismo je poslal neposredno za tem, 3. novembra, in sicer osebnemu tajniku predsednika vlade Matjažu Nemcu, saj je znano, da Pahor ne bere elektronskih sporočil. Poznavalci so prepričani, da ga je prav Jeretič nato poslal spletnemu portalu Požareport, čeprav to zanika. Njegova vsebina in čas objave sta namreč preveč piarovsko dodelana. Zanimivo, iz Pahorjevega kabineta so Jeretičevo pismo komentirali z besedami, da to vse pove o njegovem avtorju, medijem pa so nato poslali še drugo Jeretičevo pismo. Komunikacijski mojster z Obale take neumnosti ne bi nikoli naredil.

VEČ V TISKANI IZDAJI