stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jelinčič: "Udarec Kresalove!"

Deli na:

Kriminalisti so danes obiskali prostore poslanske skupine SNS in tudi pred hišo Zmaga Jelinčiča na Tivolski sredi Ljubljane je policijski avto. Kriminalisti so pravkar Jelinčiča odpeljali iz državnega zbora. Predsednik SNS je ob tem novinarjem dejal: "To je udarec gospe Kresalove!"

Kriminalisti so danes obiskali prostore poslanske skupine SNS in tudi pred hišo Zmaga Jelinčiča na Tivolski sredi Ljubljane je policijski avto. Kriminalisti so pravkar Jelinčiča odpeljali iz državnega zbora. Predsednik SNS je ob tem novinarjem dejal: "To je udarec gospe Kresalove!"

Pred Jelinčičevo hišo na Tivolski stojita dve policijski vozili - bel golf celjske registracije brez policijskih oznak in policijski avtomobil škoda karavan - v njih pa so štirje policisti. V objektu očitno poteka hišna preiskava, saj uniformiran policist v hišo ni želel spustiti Jelinčičevo ženo Moniko z otrokom.

Po poročanju spletne strani Finance.si  naj bi bila preiskava povezana s sporno preprodajo zemljišč na Orleški gmajni v Sežani. Kriminalistična preiskava v zvezi s prodajo teh zemljišč je že potekala skoraj pred letom dni, ko so kriminalisti obiskali Luko Koper. Kot je znano, je Aleksandra Prijatelj od tega posla prejela več sto tisoč evrov za svetovanje, preračunano na svetovalno uro, bi to pomenilo 1.100 evrov na uro. Šlo naj bi za nepravilnosti v zvezi z zemljišči za igrišča za golf na Primorskem.

Po poročanju portalov Žurnal24 in 24ur.com naj bi policija po neuradnih podatkih zaradi suma korupcije poleg ministra Pogačnika pridržala tudi predsednika SNS Zmaga Jelinčiča ter poslanca Srečka Prijatelja. Pridržan naj bi bil tudi župan Murske Sobote Anton Štihec.

Kot so zapisali na Generalni policijski upravi (GPU), predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Kopru, policija pa svoje aktivnosti izvaja na širšem območju Slovenije. V zaključni akciji, ki poteka na območjih Policijskih uprav Koper, Nova Gorica, Ljubljana in Murska Sobota, policija izvaja hišne preiskave pri različnih fizičnih osebah in v prostorih določenih državnih institucij, kjer se iščejo poslovna dokumentacija in drugi materialni dokazi, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku, so zapisali na GPU.

Kriminalistična policija je na podlagi pooblastil, določenih v zakonu o kazenskem postopku, pridržala pet osumljenih. Današnje dogajanje je rezultat večmesečne kriminalistične preiskave utemeljenih sumov kaznivih dejanj korupcije in zlorabe položaja, v kateri so bili uporabljeni tudi prikriti preiskovalni ukrepi po odredbi pristojnega sodišča in ob usmerjanju državnega tožilstva, navajajo na policiji. Kot so še zapisali, operativne aktivnosti kriminalistične policije na terenu še vedno potekajo.

Po koncu preiskave, ki v prostorih SNS še poteka, naj bi Jelinčič dal izjavo za medije.

Izjava za medije Generalne policijske uprave, na kateri bodo spregovorili o aktivnostih na področju preiskovanja gospodarske kriminalitete, korupcije in drugih težjih oblik kriminalitete, ki jih izvajajo na širšem območju države, bo danes ob 17.30 na Dimičevi 16, so sporočili z Generalne policijske uprave.