Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jelinčič: Kresalovo bi morali zapreti

Deli na:

Notranja ministrica Katarina Kresal "je dosegla svoje, kar je hotela in načrtovala", je v odzivu na odstop ministra za kmetijstvo Milana Pogačnika dejal prvak SNS Zmago Jelinčič. Tako namreč po njegovem v DZ ne bo razprave o bulmastifih. Prvak SNS sicer meni, da je zanj in za Pogačnika preiskava končana, preiskava v aferi bulmastifi pa upa, da ne.

Notranja ministrica Katarina Kresal "je dosegla svoje, kar je hotela in načrtovala", je v odzivu na odstop ministra za kmetijstvo Milana Pogačnika dejal prvak SNS Zmago Jelinčič. Tako namreč po njegovem v DZ ne bo razprave o bulmastifih. Prvak SNS sicer meni, da je zanj in za Pogačnika preiskava končana, preiskava v aferi bulmastifi pa upa, da ne.

"Minister je odstopil in na ta način v DZ ne bo razprave o bulmastifih, ki bi razkrila marsikakšno ozadje in razkrila, kdo so bili vsi tisti, ki so se udeleževali raznih orgij na Oražnovi ulici. Mogoče bi se izvedelo tudi kaj več o fotografijah, posnetkih in predvsem o udeležencih," je Jelinčič dejal za STA.

Glede zemljišč v Murski Soboti za zagotovitev gradnje letalskega muzeja je povedal, da bi zemljišče prešlo iz lasti države v last občine in tu ne bi bilo nobene spremembe. Po njegovih besedah mora občina dobiti to ozemlje v last, če hoče izvesti vse svoje akte za urejanje zemljišča in da izda gradbeno dovoljenje, sicer se tega ne da narediti in se ne more graditi. "Če je to podkupnina, je treba prijaviti na sodišče gospo Kresalovo, ki je v predvolilnem času t.i. izbrisanim obljubljala, da jim bo izdala odločbe, kar ona sedaj počne. Kresalovo bi morali zapreti zaradi tega," je prepričan prvak SNS.

Premier Borut Pahor je danes zatrdil, da se s tem preiskava ne bo končala. Jelinčič pri tem meni, da se v primeru poslanca SNS Srečka Prijatelja zagotovo ne bo končala, v primeru "mene in Pogačnika pa mislim, da je končana. Če ima Pogačnik še kaj drugega, je to njegova zadeva".

Obenem Jelinčič upa, da se ne bo končala preiskava v aferi bulmastifi in pravi, "naj pridejo na plano imena". "Žal pa verjetno še ne bodo prišle na plano fotografije in posnetki, za katere sem prepričan, da so na varnem," še dodaja.

Minister za kmetijstvo Pogačnik je danes nepreklicno odstopil. Kot je dejal na današnji novinarski konferenci, se na njega v zadnjih mesecih vršijo pritiski, primer okrog zemljišč v Murski Soboti, zaradi katerega je bil v torek skupaj s prvakom SNS Zmagom Jelinčičem policijsko pridržan, pa je "čist".

OBVESTILO ZA JAVNOST

 

V Poslanski skupini SNS z ogorčenjem opazujemo pritlehno podtikanje kriminalnih dejanj podkupovanja Zmagu Jelinčiču Plemenitemu, vodji Poslanske skupine SNS in predsedniku Slovenske nacionalne stranke, ob čemer ocenjujemo, da v ozadju stoji stranka LDS in še posebej njena predsednica Katarina Kresal, ministrica za notranje zadeve.

Poskus diskreditacije vodje Poslanske skupine SNS in predsednika Slovenske nacionalne stranke Zmaga Jelinčiča Plemenitega, kakor tudi gospoda Pogačnika, s strani Kresalove postavlja dvome o pravnosti celotne države ter dokazuje da si lahko nekateri ljudje podredijo in zlorabijo celotno ministrstvo.

Poudariti je potrebno, da je bilo delovanje organov pregona tekom včerajšnje kriminalistične preiskave zelo korektno in obenem zelo profesionalno, vendar je človeka vseeno groza tega, kaj si nekateri samozvani izbranci lahko privoščijo. Še posebej pretrese človeka odredba preiskovalnega sodnika, ki dovoljuje izvedbo preiskave tudi v nočnih urah, kar je bilo značilno za nacistično Nemčijo in česar se praviloma ni posluževala niti SFRJ.

Tako v Poslanski skupin SNS, kakor tudi pri poslancih drugih strank se poraja vprašanje ali sploh še smemo glasovati tako, kot smo prepričani, da je prav ali bi morali pridobiti predhodno soglasje organov pregona, tudi ko glasujemo o koalicijskih zakonih.

Vodja Poslanske skupine SNS in predsednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti je danes tudi podal zahtevo, da se čim prej sestane predsedstvo Slovenske nacionalne stranke in na svoji seji obravnava vpletenost Srečka Prijatelja v aktualne dogodke ter sprejme odločitev o njegovi izključitvi iz Slovenske nacionalne stranke ter iz Poslanske skupine SNS.

Poslanska skupina SNS

 

Dobili smo tudi kopijo odredbe za hišno preiskavo pri Zmagu Jelinčiču, v kateri so navedeni odlomki iz telefonskih prisluhov Jelinčiču, Milanu Pogačniku in Srečku Prijatelju:

http://www.revija-reporter.si/images/upload/odredba.pdf