državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Je Robert Biček iz AUKN grozil uslužbenkama Železnic?

Deli na:

Zaposleni na AUKN (Agencija za upravljanje javnih naložb) Robert Biček in podjetnik Otmar Zorn naj bi grozila in izvajala psihološki pritisk nad zaposlenima na Slovenskih železnicah na oktobrskem sestanku.

To izhaja iz uradnega zaznamka sestanka, ki smo si ga pridobili na uredništvu. Biček to demantira, češ da ni bilo groženj in da je sestanek potekal normalno.

Zgodba je taka. Robert Biček si je v začetku lanskega oktobra pridobil termin za sestanek na Slovenskih železnicah s prošnjo za pojasnila glede graditve nekaterih objektov na območju varovalnega pasu drugega tira v industrijski coni Stegne v Ljubljani. Biček je na sestanek povabil tudi Otmarja Zorna, lastnika podjetja, ki ima sedež v bližini spornega zemljišča. Potek »bližnjega srečanja« med Zornom in Bičkom na eni strani ter Natašo Turšič in Livijo Jurič s področja za nepremičnine SŽ pa je bil dokaj barvit.

Po uradnem zaznamku s sestanka si je mogoče ustvariti popolnoma drugačno sliko. Vprašanje Bička, ki je najprej bilo bolj splošno in naj bi se nanašalo na upravičenost in legitimnost gradnje na zemljišču v Stegnah, je na sestanku dobilo novo, zasebno dimenzijo. Zorna naj bi namreč motil šotor, ki ga je ob progi postavilo podjetje ISO steklarstvo. Zorn naj bi še dejal, da posluje s tujci in da poslovnih partnerjev ne more pripeljati v svoj objekt, ki stoji na nasprotni strani ceste, prav zaradi neurejenosti okolice in videza šotora. Zorn naj bi uslužbenkama SŽ še povedal, da so v Sloveniji vsi uslužbenci podkupljivi ter da mu je to potrdil tudi lastnik steklarstva ISO.

Seveda je Zorn opozoril Turšičevo in Juričevo, da ne smeta nikomur razlagati vsebine tega sestanka. Ob opozorilu uslužbenk, da bosta proučili primer ISO steklarstva, je Zorn odgovoril, da ga zanima, ali lahko in pod kakšnimi pogoji zakupi del zemljišča v Stegnah. Ob tem je ponovno poudaril, da se vse lahko dobi z denarjem.

Juričeva in Turšičeva naj bi, po pisanju v uradnem zaznamku, zahtevali, naj Zorn pove, kdo je podkupljena oseba. Zorn naj bi odgovoril, da tega ne bo povedal in da naj o pogovoru ne obveščata nikogar. Ker sta uslužbenki SŽ vztrajali, da je njegova izjava obvestilo o korupciji in da morata ukrepati, je Zorn dejal, da se potem nima več kaj pogovarjati. Dodal pa je, da bo ukrepal drugače, in sicer z izredno revizijo AUKN. Temu naj bi po uradnem zaznamku prikimal tudi Biček in potrdil, da bo uvedena izredna revizija poslovanja z nepremičninami.

Biček nam je na vprašanja pojasnil, da so sestanek predlagali na SŽ in da je bilo njegovo vprašanje, ki ga je poslal po e-pošti, vezano samo na status ene od parcel v smislu, zakaj je na tisti parceli vpisan Dars kot začasni upravljavec. Priznal je sicer, da je bilo na sestanku postavljeno tudi vprašanje, povezano s Steklarstvom ISO, ker da gre v primeru spornega šotora za poseg v prostor, za katerega je potrebno gradbeno dovoljenje. Potrdil je še, da je beseda tekla o podkupljivosti, a da naj bi Zorn pri tem izrecno poudaril, da on tako ne sklepa poslov. Biček je nazadnje še demantiral grožnjo z izredno revizijo AUKN in z vsiljevanjem molka glede sestanka.