oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

zlato drevo Svet24.si

Ko v sebi najdete srečo in moč, lahko naredite ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Je Pahorju zabil nož v hrbet tudi Veselinovič?

Deli na:

Po naših informacijah naj bi Boruta Pahorja na razvpitem brifingu 28. maja v Mariboru snemal novinar STA Gregor Mlakar in nato posnetek izročil direktorju Bojanu Veselinoviču, ta pa naj bi ga izročil tretji osebi, ki je poskrbela za njegovo objavo na Youtubu. Veselinovič in Mlakar seveda to zanikata.

Po naših informacijah naj bi Boruta Pahorja na razvpitem brifingu 28. maja v Mariboru snemal novinar STA Gregor Mlakar in nato posnetek izročil direktorju Bojanu Veselinoviču, ta pa naj bi ga izročil tretji osebi, ki je poskrbela za njegovo objavo na Youtubu. Veselinovič in Mlakar seveda to zanikata.

Na razvpitem neformalnem srečanju premierja Boruta Pahorja z novinarji 28. maja v Mariboru naj bi sodelovalo devet novinarjev. Njihova imena je danes objavil tudi Večer: Borut Mekina (Mladina), Dejan Ladika (TV Slovenija), Erika Pečnik (POP TV), Mario Belovič (Delo), Matija Stepišnik (Večer), Vladimir Vodušek (Info TV), Brigita Mohorič (RTV Maribor), Hojka Berlič (dopisnica POP TV iz Maribora) in Gregor Mlakar (STA). Novinarji oziroma njihovi uredniki so bili po naših podatkih predhodno telefonsko obveščeni in povabljeni na »brifing« pri predsedniku vlade, ki je sledil po javni tribuni SD v manjši konferenčni sobi v nekdanjem Domu DPO v Mariboru. Izjemi naj bi bili novinarki iz Maribora, ki sta spremljali javni tribuno SD pred referendumom o pokojninski reformi in sta bili povabljeni po javni tribuni. V resnici seveda ni šlo za uradni »brifing«, ampak neformalno srečanje predsednika vlade z novinarji, na katerem je »off the record« razlagal politične razmere in odgovarjal na njihova vprašanja.

Udeleženci vedo tudi, kdo je bil tisti novinar, ki je skrivaj posnel Pahorja in tako pripomogel, da se je posnetek znašel na internetu. To naj bi bil storil novinar STA Gregor Mlakar, ki je menda na srečanje prišel z veliko torbo s fotoaparatom, katero naj bi postavil na mizo v neposredni bližini predsednika vlade. Posnetek naj bi po naših virih pozneje dal direktorju Bojanu Veselinoviču, ta pa ga je nato izročil tretji osebi, ki je poskrbela, da je posnetek prišel na Youtube – prav v času največjega spora med Borutom Pahorjem in Gregorjem Golobičem. Veselinovič velja za Golobičevega človeka, na položaj direktorja STA pa ga je imenovala vlada Boruta Pahorja marca 2009. Informacije smo preverjali tako pri novinarju Mlakarju kot pri direktorju Veselinoviču. Slednji je pričakovano naše informacije zavrnil: »Naši novinarji so profesionalni in spoštujejo temeljna načela novinarskega poročanja. Tako ne drži vaša informacija, da naj bi od našega dopisnika dobil posnetek, ki ga omenjate. Tudi vaše drugo vprašanje (če je ta posnetek izročil tretji osebi – op. p.) je zato brezpredmetno.«

Zelo podobno je odgovoril tudi novinar STA Gregor Mlakar: »Na vaša vprašanja lahko potrdim le to, da sem omenjeni dan bil eden izmed novinarjev, ki so se udeležili brifinga v Mariboru pri premierju Pahorju. Vendar ob tem dodajam, da tisti, ki so vam posredovali to informacijo in s tem zvrnili krivdo name,  naj za kaj takega posredujejo dokaze, saj so glede na možnosti, ki jih ponuja sodobna tehnologija posnetki pri udeležencih brifinga lahko nastali na zelo različne načine. Zato so vaša ugibanja, da naj bi za objavo posnetka stala STA ali jaz osebno brez kakršnekoli osnove. Glede vašega drugega vprašanja pa vam lahko odgovorim zgolj, da je glede na moj prvi odgovor, tudi slednje brez osnove, sploh pa z direktorjem Veselinovičem po elektronski pošti ali kakorkoli drugače nisem komuniciral niti v zvezi s tem, niti s kakšno drugo zadevo.«