pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janšev kabinet odgovarja na Mladinine laži

Deli na:

Let Janševih varnostnikov iz Grčije domov države ni stal niti centa, se je kabinet premierja Janeza Janše odzval na poročanje Mladine, da je Janša na izlet na grški otok Kalymnos odletel z zasebnim letalom. V Grčijo je premier z družino odpotoval s čarterskim letom, pravijo v kabinetu, zaradi hude bolezni sina Črtomirja pa so se z dopusta predčasno vrnili z zasebnim letalom, ki je stalo 9500 evrov. Šlo je za nujen primer in izbire ni bilo, odgovarja kabinet.

Mladina je danes poročala, da je Janša za pot v Grčijo najel zasebno letalo, na pot pa šel v času, ko so ga na Dunaju želeli zaslišati kot pričo v avstrijskem procesu v zadevi Patria. Janša si je pot plačal sam, je pisala Mladina, in ob tem predstavila mnenje podjetja Gio, po katerem bi tovrsten let stal med 10 in 20 tisoč evrov. "In v teh napetih dnevih si je predsednik vlade med prvomajskimi počitnicami v nasprotju z vsemi svojimi asketskimi izjavami privoščil pravi mali japijevski eksces," je Mladina komentirala Janševo potovanje.

Iz kabineta predsednika vlade so odgovorili, da je premier z ženo Urško in sinom Črtomirjem v Grčijo poletel iz Münchna s čartersko linijo TUIfly 28. aprila. Povratna letalska vozovnica je stala 200 evrov na osebo, trajekt Kos - Kalymnos 7 evrov na osebo, apartma, v katerem so bivali, pa 42 evrov na dan, navajajo stroške v kabinetu. Celotno potovanje je bilo organizirano preko agencije Grad potovanja Pirc. Izlet na Kalymnos je Janša s prijatelji rezerviral 5. aprila, poziv za pričanje na Dunaju pa je prejel 25. aprila, zato se je opravičil, dodajajo v kabinetu.

Objavljamo izjavo kabineta predsednika vlade:

Pojasnilo v zvezi z dopustom predsednika Vlade RS v Grčiji

Predsednik Vlade RS Janez Janša je skupaj s prijatelji iz plezalne druščine potovanje na otok Kalymnos v Grčiji rezerviral in plačal že 5. aprila 2012. Skupaj z družino je s čartersko linijo TUlfly odpotoval 28. aprila. Povratna letalska vozovnica na relaciji Mūnchen - Kos je po osebi stala 200 evrov, trajekt Kos - Kalymnos pa 7 evrov po osebi. Apartma, kjer so prebivali, je stal 42€ na dan. Predsednik Vlade RS Janez Janša je celotno potovanje plačal preko agencije Grad potovanja Pirc.

Dopust so morali predčasno prekiniti zaradi sinove bolezni, obstajala je življenska nevarnost, tako da so se v domovino vrnili ponoči, in sicer dva dni pred iztekom dopusta. Za povratek so morali res plačati poseben prevoz, in sicer manjše propelersko letalo, ki je stalo 9.500€, vendar je šlo za nujen primer in ni bilo izbire. Stroški prevoza so bili do zadnjega centa kriti iz lastnih sredstev. Prevoz je bil plačan tudi za varnostnika, ki je predsednika vlade spremljal, tako da povratni let v domovino državnega proračuna ni stal niti centa. Obenem pojasnjujemo, da je bila stopnja varovanja na dopustu manjša kot doma, tako da to ni povzročilo dodatnih stroškov proračunu.