skala, jesenice na dolenjskem Svet24.si

Foto: Družini na brežiškem večerni mir skalila...

Vrtec igralnica otrok Svet24.si

Ministrstvo: Sprememba vrtčevskih normativov ...

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

padec omrzel Ekipa

Jasno je, kakšno je zdravstveno stanje mladega ...

Stanislav2 Njena.si

Stanislav z delom in vrednotami navdušuje v ...

simundza Ekipa

Bodo Turki odpustili Šimundžo? Trma, ki bi ...

Slovenija

Janša toži Šrota

Deli na:

Predsednik vlade Janez Janša je vložil civilno tožbo zoper prvega moža Pivovarne Laško Boška Šrota. Premier od Šrota zahteva pet milijonov evrov odškodnine, ki naj gre v korist Rdečega križa Slovenije in Karitasa, "zaradi laži, ki jih je izrekel v intervjuju za časnik Večer", so sporočili iz odvetniške pisarne Zidar&Klemenčič. Z nasprotno tožbo proti Janši so se popoldne odzvali v Pivovarni Laško.

Predsednik vlade Janez Janša je vložil civilno tožbo zoper prvega moža Pivovarne Laško Boška Šrota. Premier od Šrota zahteva pet milijonov evrov odškodnine, ki naj gre v korist Rdečega križa Slovenije in Karitasa, "zaradi laži, ki jih je izrekel v intervjuju za časnik Večer", so sporočili iz odvetniške pisarne Zidar&Klemenčič. Z nasprotno tožbo proti Janši so se popoldne odzvali v Pivovarni Laško.

Predsednik vlade v tožbi zahteva, da "predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot umakne lažne izjave, med drugim tudi izjavo o tem, da Janša parkira delnice Petrola, Term Čatež, IBI Kranj in Palome". Janša zahteva tudi plačilo odškodnine na račun humanitarnih organizacij.

"Izjave Boška Šrota so v celoti neresnične. V intervjuju za Večer je prešel z insinuiranja na odkrito in neposredno laganje in prešel vse meje še sprejemljivega dialoga v demokratični družbi. Širjenja laži ne ščiti nikakršna pravica, še več, zaradi ljudi je pomembno, da se laži razčistijo na za to edino pristojnem forumu - sodišču in da se ugotovi odgovornost tistih, ki jih širijo," v izjavi za javnost poudarjajo v odvetniški pisarni Zidar&Klemenčič, ki zastopa Janšo v sporu.

Posebej nedopustna in žaljiva je po oceni Janševih pravnih zastopnikov Šrotova izjava v Večeru, da Janša posle parkiranja delnic zavestno izvaja tudi na demografsko ogroženih območjih in s tem neposredno ogroža "prav vsa delovna mesta".

"Nedopustnost, žaljivost in protipravne posledice te izjave so toliko večje ob dejstvu, da gre za predsednika vlade, ki ima med svojimi javnimi in prepoznavnimi cilji (pa tudi nalogami) tudi zmanjševanje brezposelnosti in ustvarjanja pogojev za hitrejši razvoj demografsko ogroženih območij," še dodajajo v odvetniški pisarni Zidar&Klemenčič.

Šrotova izjava je zavestna, izrečena z očitnim namenom škodovati, so prepričani Janševi zastopniki.

V Pivovarni Laško zagotavljajo, da so "vse trditve in kritike o delu premiera Janeza Janše in njegove vlade v intervjuju za časnik Večer resnične, utemeljene ter podprte z dokazi in pričami". "Zaradi sistematičnega blatenja dobrega imena Pivovarne Laško in njenega vodstva bo tudi pivovarna vložila tožbo proti Janši," so sporočili iz podjetja.

"Namesto da bi predsednik vlade argumentirano odgovoril na kritike, usmerjene zoper njega in vlado, se zateka k piarovski tožbi, javnost pa bo še naprej ostala brez odgovorov," so v Pivovarni Laško zapisali v sporočilu za javnost. Kot je znano, je premier danes vložil civilno tožbo proti prvemu možu Pivovarne Laško Bošku Šrotu.

Javnost bo po njihovo še naprej ostala brez odgovorov na več vprašanj kot npr. zakaj je Sod prodal družbo IBI Kranj, verjetno priviligiranemu posamezniku, ki je po prevzemu vse zaposlene postavil na cesto, ter na vprašanje, zakaj se vlada ni takoj odzvala, ko so mediji odkrili dogajanje v Palomi.

"Delavci v Palomi in prebivalci na tem demografsko ogroženem območju natančno vedo, kakšna so v resnici prizadevanja vlade in njenega predsednika za razvoj njihovega okolja in ustvarjanja novih delovnih mest," so še navedli.

Po njihovem mnenju se "Janša s takšnim medijskim manevrom ni izognil svoji dolžnosti, ki jo ima kot politik in predsednik vlade, da slovenskim državljankam in državljanom pojasni svojo vlogo pri kupčijah, ki mu jih Boško Šrot očita v intervjuju".

Kot so obenem navedli v Pivovarni Laško, so za napovedano civilno tožbo Janše proti Bošku Šrotu izvedeli iz medijev. Prepričani so, da so premiera "zmotile izjave, ki jih je Boško Šrot podal v intervjuju za dnevnik Večer".