benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša: Stavkajo tisti, ki jih kriza ni prizadela

Deli na:

Današnja stavka javnega sektorja ni rešila nobenega problema, je danes med obiskom v ptujsko-ormoški regiji poudaril predsednik vlade Janez Janša. Po njegovih besedah so stavkali "tisti, ki jih kriza ni prizadela", medtem ko si brezposelni in zaposleni v gospodarstvu česar takšnega ne morejo privoščiti.

Premier je ob tej priložnosti ponovil, da stavka ne bo plačana. "Nobene dileme ni. Institucije, kjer se je stavkalo, pač ne bodo dobile sredstev za en dan za plače v tem mesecu," je zatrdil. "Zaradi te stavke problemi niso nič manjši. Kot smo napovedali, noben problem s tem ni rešen. Upam, da se kljub temu pogajanja nadaljujejo in da dan ne bo potrošen le za stavko."

Kot je še dejal na novinarski konferenci na Gradu Ormož, stavke med današnjim vladnim obiskom več kot 50 različnih inštitucij v Spodnjem Podravju ni bilo zaznati. "Gospodarstvo danes trdo dela in si ne more privoščiti tega luksuza, da bi stavkalo," je dodal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav.

Po besedah Janše so obiskali vrsto podjetij, ki so že uspela prebroditi krizo, in to vlado navdaja z optimizmom. Kot bolj zaskrbljujoče je izpostavil dejstvo, da je stopnja zaposlenosti v regiji padla na raven iz leta 2000, kar odločilno vpliva na splošno stanje v tem delu Slovenije.

Pojasnil je, da tudi vlada nima veliko manevrskega prostora. "Denarja ni, zato bo treba določene investicije prestaviti v prihodnost ali pa jih morda celo črtati."