Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša: Staro orožje ne bo dovolj za izhod iz krize

Deli na:

Predsednik SDS Janez Janša se je na spletni strani SDS.SI odzval na obtožbe s strani različnih "zakrinkanih in razkrinkanih oseb" na temo trgovine z orožjem, v času, ko se je mudil v Helsinkih na političnem vrhu EU.

Predsednik SDS Janez Janša se je na spletni strani SDS.SI odzval na obtožbe s strani različnih "zakrinkanih in razkrinkanih oseb" na temo trgovine z orožjem, v času, ko se je mudil v Helsinkih na političnem vrhu EU.

Odziv Janeza Janše objavljamo v celoti:

 

Pridem domov iz Helsinkov, kjer smo se na političnem vrhu EU ukvarjali z dejanskimi problemi, in najdem v pregledih medijskih objav vrsto novih oz. ponovljenih obtožb s strani različnih zakrinkanih in razkrinkanih oseb na temo trgovine z orožjem. Zanimivo, da so med njimi naenkrat najglasnejši tisti, ki so bili sami zaloteni pri protizakonitem trgovanju (nekateri takorekoč z rokami v prešvercanih kontejnerjih z orožjem).

Moj odgovor na te obtožbe:
»Nikoli nisem bil prejemnik kakršnekoli gotovine od trgovine z orožjem niti kakršnekoli podkupnine v kakršnikoli obliki.«

Oborožitev razorožene Slovenije v letih 1990-1992 je bila moja odgovornost, naložena z odločitvijo demokratično izvoljene slovenske skupščine maja 1990. Vzpostavitev mirnodobnega obrambnega sistema po dobljeni vojni za Slovenijo prav tako. Tudi pomoč sosednji državi je bila v varnostnem interesu Slovenije ter potrjena na pristojnih organih. Vsi postopki, ki smo jih pri tem izvedli, so bili legitimni in zakoniti. Tudi menjava in odprodaja viškov opreme iz zavzetih skladišč JLA, ki je omogočila nakup novih sredstev za slovenski obrambni sistem. Zaradi embarga na uvoz orožja, ki je favoriziral agresorja (JLA), teh sredstev ni bilo mogoče kupiti z javnimi razpisi ali neposredno od posameznih držav.

Veliko ljudi, znanih in neznanih, je veliko tvegalo, da smo bili uspešni.  Današnje obtoževanje posameznikov brez podlage in brez dokazov je ob 20. obletnici osamosvojitve in vojne za Slovenijo še posebej nizkotno. Kar štiri leta, od leta 1993 do leta 1997, so se politično posebej motivirani preiskovalci zaganjali v to temo. Preiskali so vse in zaslišali na desetine ljudi. Če so bili proti komerkoli podani utemeljeni sumi kakršnekoli zlorabe,  so bili pristojni dolžni na licu mesta ukrepati s pravnimi sredstvi. 

Aktualna gonja, motivirana z obupnim poskusom odvrniti pozornost proč od rastoče brezposelnosti in katastrofalnega upravljanja z državo, ne bo rešila niti države niti aktualne vlade. S politično propagando in medijskimi monopoli  je sicer mogoče blatiti politične tekmece, ni pa mogoče s temi sredstvi reševati nakopičenih gospodarskih  in socialnih problemov. Ker aktualna vlada in njeno politično zaledje svoje moči posveča predvsem prvemu, Slovenija vse bolj zaostaja.

Janez  Janša