markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Ana Klašnja in Lado Bizovičar Revija Stop

Slovenija ima talent: Ste vedeli, da Ana in Lado ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

Slovenija

Janša s koalicijskimi poslanci v nedeljo o rebalansu

Deli na:

Premier Janez Janša je za nedeljo sklical tretje srečanje vlade s poslankami in poslanci vladne koalicije. Tema srečanja bo rebalans proračuna za letošnje leto, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Predlog rebalansa predvideva 7,9 milijarde evrov prihodkov, kar je 753 milijonov evrov manj kot v sprejetem proračunu, in devet milijard evrov odhodkov oziroma 1,1 milijarde evrov manj od aktualnega proračuna.

Rebalans, ki je varčevalno naravnan, sicer spremlja tudi predlog zakona za uravnoteženje javnih financ, s katerim vlada posega v 45 obstoječih zakonov. Pogajanja o tem zakonu med sindikati javnega sektorja in vlado se bodo sicer zaključila danes, sindikati pa že napovedujejo, da bodo, v kolikor bo zakon, ki ne bo usklajen s socialnimi partnerji, sprejet, zahtevali referendum.

Tega se lahko po besedah ministra za gospodarstvo Radovana Žerjava bojijo tako vlada kot vsi ostali v državi, saj v primeru padca zakona na referendumu vlada ne bo mogla nobenega od ukrepov uporabiti leto dni. Drugih ukrepov, razen dviga DDV, pa ni, je minister dejal ob začetku današnjih pogajanj.