Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša: Pahor druge sodi po sebi in svoji narcisoidnosti

Deli na:

Potrditev arbitražnega sporazuma bi predstavljala triumf hlapčevske miselnosti in začetek novih delitev med Slovenci, v pogovoru za tednik Demokracija ocenjuje predsednik SDS Janez Janša. Kot je napovedal, bo v primeru zavrnitve arbitraže SDS v roku enega meseca predstavila novo rešitev.

Potrditev arbitražnega sporazuma bi predstavljala triumf hlapčevske miselnosti in začetek novih delitev med Slovenci, v pogovoru za tednik Demokracija ocenjuje predsednik SDS Janez Janša. Kot je napovedal, bo v primeru zavrnitve arbitraže SDS v roku enega meseca predstavila novo rešitev.

Zagovorniki arbitražnega sporazuma, ki opozarjajo, kaj vse bi se zgodilo, če bi arbitražni sporazum padel, po mnenju Janše le strašijo, ker "jim zmanjka argumentov".

Na izjave premiera Boruta Pahorja, da Janša arbitraži nasprotuje, ker je ljubosumen, saj da mu ni uspelo doseči sporazuma s Hrvaško, predsednik SDS odgovarja, da je to "tipični Pahor, ki druge očitno sodi po sebi in svoji narcisoidnosti".

"Sporazum, kot ga je podpisal sam, bi že pred njim lahko podpisal Drnovšek, Bajuk, Rop ali jaz. Kadar koli. Hrvaška je bila pod pogojem, če Slovenija pristane na določitev meje po mednarodnem pravu, vedno pripravljena temu dodati kakršne koli okraske ali stike ter sporazum takoj podpisati," pravi Janša.

Glede izjav bivšega predsednika Milana Kučana, da se je Janša odrekel možnosti dvostranskega reševanja vprašanja meje s Hrvaško in privolil v Meddržavno sodišče v Haagu, pa slednji odgovarja, da je bila za sodišče v Haagu "celotna slovenska politika, vendar pod določenimi pogoji".


O finančnih razmerah v državi prvak SDS pravi, da gre Slovenija po grški poti. "Slovenija je bila v zadolževanju v lanskem letu absolutni rekorder na svetu. Naša edina sreča je, da smo bili še leto prej poleg Luksemburga druga najmanj zadolžena država v evroobmočju, zato se sploh še lahko zadolžujemo. Vendar pa bi še dve leti takšnega tempa Slovenijo potisnilo tja, kjer je danes Grčija," meni Janša.

Ob tem opozarja, da se bodo bonitetne ocene države in subjektov iz Slovenije poslabšale, dvignile se bodo obresti za posojila in tako dalje, kar bo posledica nazadovanja Slovenije na lestvici svetovne konkurenčnosti IMD.

"IMD meri konkurenčnost vsako leto. Prikaz rezultatov zadnjih 10 let zelo lepo pokaže, da smo Slovenijo na lestvici konkurenčnosti v našem mandatu postopno dvignili za več kot 10 mest, Pahorju pa jo je uspelo v enem samem letu strmoglaviti za 20," še dodaja prvak SDS.

Glede študenstko-dijaških demonstracij pa Janša pravi, da je "dolgotrajno razpravljanje o 27.000 evrih škode na steklih DZ nekoliko pretirano". "Več se govori o tej številki kot o šestih milijardah novih posojil, ki jih je najela Pahorjeva vlada v 14 mesecih. Mlade in vse nas skupaj bi morala ta številka bolj skrbeti. Ravno generacija, ki je protestirala pred parlamentom, bo odplačevala glavnico teh zapravljenih Pahorjevih milijard".