pes-luna-drevo-zajem-slike Svet24.si

Video: Pogrešanega psa našli na nenavadnem mestu

alkohol Svet24.si

Indijec z 2,9 promila alkohola v krvi razgrajal v ...

Govedo na kmetiji v Krškem Necenzurirano

Kdo je kmet iz Veniš? Paznik na Dobu, kjer je bil...

jansa logar pl Reporter.si

Ali Logar zapušča SDS zaradi Janše ali zaradi ...

tadej pogacar 23 pm Ekipa24.si

Tadej Pogačar v glasbene vode???? S to objavo ...

Melani Mekicar, Blaž Švab Njena.si

Tako sta se poslovila Melani in Blaž

matkovic cedevita olimpija 23 af Ekipa24.si

Zmaji v ligi ABA pokazali drugačen obraz in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša nad sodnika, ki ni preganjal nesojenega atentatorja

Deli na:

Predsednik SDS Janez Janša je kazensko ovadil ormoškega okrajnega sodnika. Očita mu, da je z nevestnim in malomarnim delom onemogočil sojenje policistu Zlatku Gomilšku, ki naj bi leta 2006 na spletnem forumu grozil Janši, ko je bil ta še predsednik vlade, poroča Žurnal24.

Predsednik SDS Janez Janša je kazensko ovadil ormoškega okrajnega sodnika. Očita mu, da je z nevestnim in malomarnim delom onemogočil sojenje policistu Zlatku Gomilšku, ki naj bi leta 2006 na spletnem forumu grozil Janši, ko je bil ta še predsednik vlade, poroča Žurnal24.

Neuradno naj bi ravnanje sodnika že preverjali tudi mariborski višji sodniki, saj je to odredil predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša.

Policist je grožnje takratnemu predsedniku vlade sicer zanikal, toda tožilci so ga zaradi ogrožanja Janševega življenja in varnosti že avgusta 2006 obtožili, primer pa je zastaral.

Odvetnik Franci Matoz, prek katerega je Janša vložil ovadbo, je potrdil, da so vložili kazensko ovadbo "zoper neznanega sodnika, ki mu je bila v reševanje dodeljena kazenska zadeva zoper Zlatka Gomilška, in zoper predsednika Okrajnega sodišča v Ormožu". Žurnal24 sicer navaja, da naj bi primer obravnaval sam predsednik sodišča Janko Keček.

Do relativnega zastaranja primera je prišlo že 22. junija 2009, ormoško sodišče pa je sklep o ustavitvi postopka izdalo konec lanskega leta, torej skoraj leto in pol zatem. Sklep je Janša prejel šele v začetku maja.

Keček je po navedbah Žurnala24 razložil, da je Gomilškov pregon zastaral zaradi "devet mesecev trajajoče bolniške odsotnosti kazenskega sodnika". Pojasnil je še, da je moral zaradi bolezni od začetka marca do konca novembra 2009 reševanje službenih zadev odložiti. V času od 1. decembra do konca julija 2010 pa je delal štiri ure na dan.

Žurnal24 še navaja, da je Kečka tik pred vrnitvijo z bolniškega dopusta in pet mesecev po zastaranju primera vrhovno sodišče nagradilo z medaljo za življenjsko delo, saj "da od leta 1981 nadvse uspešno vodi sodišča in spada med nadvse učinkovite sodnike".

Zakaj je sklep o zastaranju izdal leto in pol po zastaranju in zakaj je sklep iz Ormoža na Janšev naslov potoval skoraj pol leta, Keček ni pojasnil. Prav tako ni pojasnil, zakaj kot vodja sodišča primera ni predodelil kolegom na sodišču.