Revija Reporter
Slovenija

Janša besnel na Požarja in ga primerjal z Mladino, propadli politik »0,88 odstotka« ni upal niti pisniti nazaj

I. K.
22 10.250

16. avg. 2024 14:01 Osveženo: 14:09 / 16. 8. 2024

Deli na:

Bojan Požar je tiho, ko Janša udari po njem

Sašo Radej

Prvak SDS Janez Janša je na X ošvrknil svojega medijskega delavca in propadlega politika Bojana Požarja, ker je za komentatorja na svoj portal povabil bivšega urednika Domovine Roka Čakša.

»Potem ko so na Domovini uspešno razredčili kadre generalnega sekretarja Roberta Ilca iz operacije 'samo da ni Janša', ki je sicer uspešno rezala podporo NSI, sta dva glavna operativca te akcije Merše in Čakš pristala na Požareportu. Očitno se s PR (Požareportom) dogaja nekaj podobnega kot z Mladino leta 1989,« se je obregnil Janša.

Zraven je pripel Požarjev tvit, da se bo Rok Čakš pridružil stalnim komentatorjem Aljušu Pertinaču, Boštjanu M. Turku in Petru Meršetu. Ubogi »neodvisni« novinar, ki je na volitvah 2018 s svojo stranko dosegel 0,88 odstotka glasov, se mu ni upal črhniti nazaj.

V bran ga je vzel Žiga Turk, nekdanji minister v dveh Janševih vladah, ki je na evropskih volitvah leta 2019 nastopil na listi NSI: »Eh, pa saj ni treba, da je cela desna sredina na liniji Demokracije in Nove24. Malo nas je, iskati bi morali prijatelje, ne sovražnikov. Jaz ju bom z veseljem bral. Lepo, da jima je Bojan Požar dal možnost.«

»Sure (Seveda). Kot da njuna anti-SDS paradigma nima nikjer drugje možnosti za objavljanje. Zgolj 95 odstotkov medijskega prostora jim je premalo,« je Janša odvrnil Turku.

»Čakš in Merše nista 95 odstotkov, ampak 5 odstotkov,« mu je oporekal Turk.

Janša ni odnehal: »Prav gotovo. Toliko kot ste bili v NSI z aktivno udeležbo obeh omenjenih ta mandat resna opozicija: 1. Z uzurpacijo obeh nadzornih komisij državnega zbora. Ki še kar traja. 2. S podporo ustavnim spremembam iz večnega nabora želja levakov: a tajno imenovanje sodnikov b oslabitev podeželja v DZ c arbitrarnost odločanja ustavnega sodišča, ki še ni preklicana. 3. Z letnim zavlačevanjem preiskovalne ustanovitve preiskovalne komisije GEN- I, ki je pridelalo usodno zamudo. Če bi NSI z vsem tem ne držala 'štange' katastrofalni Golobovi vladi, bi imeli danes veliko boljše upravljanje države.«

Na koncu pa mu je navrgel še: »Glede odstotkov pa bi se pozanimal pri financerju Domovine, ki je dolgo ugotavljal, kam so poniknila njegova sredstva pod prejšnjo ekipo, katere del sta bila Čakš in Merše.«

»Duhovito, ampak to so eni drugi procenti,« je še zaključil Turk.

Janša je seveda meril na novega lastnika Domovine Aleša Štrancarja, ki je odslovil direktorja Igorja Vovka, odgovornega urednika portala Roka Čakša, na koncu pa še odgovornega urednika revije Tina Mamiča.

»Ker gre še osel samo enkrat na led, bodo tokrat pravila igranja v ansamblu jasna, predvsem glede zlorabe sredstev za polnjenje privatnih žepov,« je takrat javno zapisal Štrancar, pri čemer ni konkretno navedel kakršnih koli odstotkov. Jih je zaupal Janši?