benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Jankovićevo srečanje levice spet brez SD

Deli na:

Na pobudo predsednika Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića se bodo popoldne sestale levosredinske stranke. Tokratno delovno srečanje, na katerem naj bi govorili o ustavnih spremembah na področju referenduma, bo že tretje po vrsti. Tudi po zamenjavi vodstva stranke pa na srečanje ne bo Socialnih demokratov.

SD je na sobotnem kongresu z zamenjavo dolgoletnega predsednika Boruta Pahorja z novim predsednikom Igorjem Lukšičem napovedala še bolj jasno usmeritev v levo. Lukšič je za STA povedal, da se ne bo udeležil današnjega sestanka levosredinskih strank, se bo pa še ta teden srečal s predsednikom PS Jankovićem.

Obe dosedanji srečanji sta tako minili brez SD in tudi SMS-Zelenih. Poleg Pozitivne Slovenije pa so se jih udeležili še zunajparlamentarne Zares, LDS, Demokratična stranka dela in Stranka za trajnostni razvoj - Trs.

Kot so pojasnili po srečanjih, so govorili o aktualnih vprašanjih, nazadnje so bili kritični do predloga vladnih varčevalnih ukrepov. Tema današnjega sestanka pa bodo ustavne spremembe na področju referendumske ureditve, kjer se razmišlja o uvedbi kvoruma za veljavnost referenduma, spremembah pri predlagateljstvu referenduma in tudi določitvi vsebin, o katerih referendum ne bi bil mogoč.

Predsedniki parlamentarnih strank so sicer dosegli načelno soglasje za spremembe na področju referendumske ureditve, a je vse odvisno, kako in za kakšne se bodo opredelili organi strank.