stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković z vlado

Deli na:

Srečanje predstavnikov MOL in vlade bo ta mesec, dnevni red in datum srečanja pa usklajuje ministrica za lokalno samoupravo Zlata Ploštajner, je na današnji novinarski konferenci pojasnil ljubljanski župan Zoran Janković. Sestanki z ministri, ki so priprava na skupno srečanje, so bili po županovih besedah izjemno operativni in dobri.

Srečanje predstavnikov MOL in vlade bo ta mesec, dnevni red in datum srečanja pa usklajuje ministrica za lokalno samoupravo Zlata Ploštajner, je na današnji novinarski konferenci pojasnil ljubljanski župan Zoran Janković. Sestanki z ministri, ki so priprava na skupno srečanje, so bili po županovih besedah izjemno operativni in dobri.

V imenu Mestne občine Ljubljana (MOL) se o podrobnostih sestanka in sestavi ekip z ministrico Zlato Ploštajner dogovarjata podžupan Aleš Čerin in direktor mestne uprave Vasja Butina. Na srečanju s predsednikom vlade Borutom Pahorjem in ministri, ki bo še v tem mesecu, bodo izpostavili glavne teme in ne vseh 83 točk, ki so jih usklajevali s prejšnjo vlado, je pojasnil Janković. Od srečanja med drugim pričakuje, da bodo določili rok za uskladitev in datum podpisa dogovora med glavnim mestom in državo.

Na petkovem sestanku z ministrom za delo, družino in socialne zadeve Ivanom Svetlikom so po županovih besedah izpostavili tri ključne točke. Dogovorili so se, da MOL ne bo zaprosila za podaljšanje roka za prijavo na razpis za podelitev koncesij za domove za starejše, in sicer 450 mest za MOL in 150 mest za ostalo območje Upravne enote Ljubljana.

Rok za prijavo na razpis, ki bi se sicer iztekel 31. decembra, so na prošnjo MOL podaljšali do 31. marca. Po županovih besedah so se dogovorili, da zaradi drugih občin ne bodo ponovno podaljšali roka za prijavo. Za MOL bodo razpis ponovili, ko bodo s sprejemom prostorskega plana MOL določene lokacije za domove za starejše, je pojasnil Janković.

Predstavnikom ministrstva so na sestanku pokazali tudi sedem potencialnih lokacij za domove v Ljubljani ne glede na lastništvo zemljišča. Prostorski akt za dom starejših v Črnučah bodo mestni svetniki obravnavali že na seji 2. marca. Po županovih besedah pa so lokacije še v Šiški in na Brdu. V Ljubljani po ocenah MOL manjka 1000 mest v domovih za starejše.

Z ministrom Svetlikom so govorili tudi o oskrbovanih stanovanjih v Ljubljani. Prvih 60 oskrbovanih stanovanj v Trnovem bo vseljivih poleti, na razpis za oddajo teh stanovanj pa so doslej dobili 40 vlog, je dejal župan. Za prihodnji torek pa je napovedal podpis pogodbe še za 12 oskrbovanih stanovanj.

Na MOL želijo oskrbovana stanovanja graditi tudi ob domu starejših v Šiški. Če se ne bodo uspeli dogovoriti o skupni gradnji z Nepremičninskim skladom pokojninskega in invalidskega zavarovanja, bo MOL partnerja v projektu poiskala na javnem razpisu, je dejal Janković.

Z ministrstvom so se začeli dogovarjati tudi glede doplačila razlike v ceni za paliativno oskrbo v Hiši hospic. Poiskali pa bodo tudi rešitev za solastništvo v Domu starejših občanov Fužine.

Župan se bo s sodelavci v sredo mudil na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, v ponedeljek pa na ministrstvu za promet.