Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janković poražen! Lekarna Bitenc premagala župana in izstavila račun za 100.000 evrov!

Deli na:
Janković poražen! Lekarna Bitenc premagala župana in izstavila račun za 100.000 evrov!

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Lekarna Bitenc je po desetih letih premagala ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Namesto, da bi Janković poravnal račun iz svojega računa, bomo denarnice morali odpreti davkoplačevalci. Potrebno bo poravnati 100.000 odškodnine.

Vrhovno sodišče v Ljubljani je v ponovnem odločanju o sporu med Molom in Lekarno Bitenc presodilo, da odpoved koncesijske pogodbe ni bila zakonita. Po mnenju sodišča lekarniška dejavnost  predstavlja socialno javno službo, zato se v omenjenem primeru ni mogoče neposredno opreti na določbe zakona, ki ureja gospodarske javne službe.

Mestna občina Ljubljana (MOL) je Lekarni Bitenc izdala odločbo, s katero je bilo lekarni podeljena koncesija za opravljanje lekarniške dejavnosti 8. junija 1999. Čeprav sta stranki nato 16.julija 1999 podpisali še pogodbo o koncesiji za nedoločen čas, je Mol 6.aprila 2009 enostransko in brez razloga odpovedal pogodbo z lekarno Bitenc.

Ko je vrhovno sodišče prvič odločalo o zakonitosti odpovedi koncesijske pogodbe, je bilo sprejeto stališče, da se lahko lekarniška koncesija preneha po diskrecijski volji podeljevalca koncesij, torej Mola. Lekarna Bitenc se je odločila za vložitev tožbe na Ustavno sodišče, to pa je opozorilo, da bi se moralo upoštevati sodbo upravnega sodišča, ki je že poprej razsodilo, da se koncesija lahko vzame iz krivdnih razlogov, teh pa v primeru lekarne sploh ni bilo. Ustavno sodišče je  vrhovnemu sodišču naložilo ponovno odločanje, to pa je nato po desetih letih vendarle razsodilo v prid Lekarne Bitenc.