zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Izrael, Indija ter Pakistan in Kašmir

Deli na:

Izrael, Indija ter Pakistan in Kašmir

 

Včasih se sliši, s strani islamistov ali levičarjev, da je obstoj države Izrael opravičilo za revolt islamskega sveta. Čeprav ima prizadevanje za širjenje islamske teokracije povsem druge religiozno-teokratične korenine, ki segajo v 7. st. pa je vendar res, da se mnogo sodobne islamistične propagande vrti prav okoli Izraela. Pri tem pa levičarji, ki so zagovorniki t.i. multikulturnosti pozabljajo narediti primerjavo s Pakistanom in Kašmirjem.

 

V primeru Pakistana in Indije je bilo tako, da so islamisti začeli z osvajanjem tega območja že v 8. st. in je to osvajanje potekalo postopno skozi stoletja. Sprva so ga vodili Arabci, nato Turki, posebej znani po ubijalskih roparskih pohodih v Indijo. Primerljivo je z osvajanjem Špancev v južni Ameriki, kar se tiče števila žrtev. Ob osvojitvi Delhija je bilo npr. poklanih 110.000 ljudi in to po že končani bitki. Ob osvojitvi Sindha ( današnji Pakistan ) so bili vsi moški prebivalci, ki so preživeli osvojitev pobiti, ženske in otroci pa odvedeni v suženjstvo. Ob osvojitvi Biharja so bili pobiti tisoči budističnih menihov in uničena budistična kultura tega kraljestva itd. Islamistična šeriatsko-teokratska oblast je vladala nad Indijo vse do 18. oz. 19. st. ko so deželo kolonizirali Angleži. Čeprav kasnejši islamski vladarji niso uporabljali strategije ''iztrebljanja poganov'', ampak so priznali hindujcem iz političnih razlogov status podrejenih državljanov oz. dimnijev so seveda krvavo zatrli vsak poskus omajati šeriatsko teokracijo, pogosto pa je bilo tudi uničevanje hindujskih in drugih templjev.

 

Ob koncu angleške kolonialne oblasti po 2. svet. vojni, so Britanci podprli muslimanske težnje po samostojni državi in leta 1947 je bil ustanovljen Pakistan. Milijoni indijskih beguncev so šli v Indijo s tega območja. Še danes Pakistan želi širiti svoje meje na indijsko ozemlje v Kašmirju in je bil pripravljen v ta namen uporabiti tako talibane, kot sklepati kupčije s Kitajsko. Prav težnja Pakistana, da dobi eno državo več za svojo anti-indijsko koalicijo je privedla do tega, da so postavili v Afganistanu na oblast talibane, dasiravno je bila mednarodno priznana sicer vlada sev. Zavezništva, v kateri so bili tudi največji protagonisti vojne zoper sovj. okupacijo.

 

Kašmir je bil osvojen od islamistov, kot del njihovega izredno krvavega osvajanja Indije, ki je trajalo stoletja, nato pa so sledila še stoletja represije pod šeriatsko teokracijo. Kašmirski panditi so originalni prebivalci tega ozemlja. Bivši islamistični gospodarji so od Angležev zahtevali ob osamosvojitvi Indije svojo državo in jo tudi dobili v obliki Pakistana. Medtem, ko se problematizira nastanek izraelske države, češ da je šlo za umetno dejanje, se ima to za povsem upravičeno, kar je velik nesmisel, razen če pristanemo na logiko, da islamu pripada dominacija, kakor sam trdi. Pakistan si prizadeva za vojaško aneksijo Kašmirja in pri tem se je opiral tako na zavezništvo s talibani, kot s Kitajci. V Palestini je edina razumna rešitev, da se ustanovita dve državi, kakor pravijo tudi resolucije OZN. To je smiselno in razumno tako zaradi zgodovine, kakor zaradi sedanjega stanja na terenu. Za Hamas in podobna skrajna islamska gibanja je pa to nesprejemljivo in terjajo uničenje izraelske države ter pobijajo tudi tiste Palestince, ki so za takšno rešitev.


Torej iz tega sledi zanesljiv sklep: Če Izrael nima pravice do obstoja, jo ima Pakistan dejansko še manj in še dosti manj lahko zahteva in zaseda Kašmir, saj so to deželo ustanovili na zgodovinsko indijskih tleh v imenu ideologije, ki je botrovala zasedbi in uničevanju Indije skozi stoletja. Judje se sklicujejo, da so bili v Palestini pred Arabci. Stvar je sicer zapletena, Jude so premagali in delno izgnali Rimljani, v 7. stoletju pa so Palestino zasedli muslimanski Arabci. Lahko se tudi upravičeno trdi, da  Angleži niso dobili takšne pravice do delitve ozemlja oz. podpore določeni skupini, v Indiji, kot v Palestini, kjer so dejansko premagali Turke v 1. svet. vojni. Pa vendar ni znano, da bi kaka država posebej problematizirala obstoj Pakistana.