evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Išče se: nov predsednik uprave Mercatorja

Deli na:

Nadzorni svet Mercatorja je danes sklenil, da bo novega predsednika uprave družbe iskal z neposrednimi vabili kandidatov na pogovore, hkrati pa bodo izvedli tudi javni poziv, ki se bo zaključil 7. maja ob 12. uri. Prvi nadzornik največje slovenske trgovske družbe Matej Lahovnik je prepričan, da bodo dobili zelo kompetentno ekipo.

Eden od pogojev, ki jih bodo morali kandidati izpolnjevati, je tudi ta, da mora imeti kandidat najmanj pet let delovnih izkušenj na vodilnih ali vodstvenih položajih, od tega najmanj dve leti kot član uprave velike gospodarske družbe. "S tem želimo jasno povedati, da pride kot novi predsednik uprave v poštev le oseba, ki že ima izkušnje z delom v upravi velike gospodarske družbe," je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedal Lahovnik.

"Tudi v letalstvu si ne morejo privoščiti, da bi za krmilo boeinga 747 postavili nekoga, ki ne bi imel ustreznih izkušenj," je dejal Lahovnik in dodal, da je Mercator prevelik in preveč pomemben poslovni sistem. "Samo v Sloveniji ima 12.000 zaposlenih, skupaj s tujino jih ima 24.000," je dejal.

Predsednik nadzornega sveta je ob tem zagotovil, da želijo postopek izbora novega predsednika uprave izpeljati hitro, pregledno in učinkovito. Lahovnik pričakuje, da bodo postopke izvedli v maju, tako da bi bil novi predsednik uprave izvoljen še pred poletjem. O imenih Lahovnik danes ni želel govoriti.