Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Hribarjevi Hribovci prestavljeni zaradi varčevanja

Deli na:
Hribarjevi Hribovci prestavljeni zaradi varčevanja

Foto: Bobo

V zapisu z naslovom »Hribarjevi Hribovci končali na smetišču« avtorja Silvestra Šurle, objavljenem na spletni strani Reporter.si 23. 9. 2011, je zapisna neresnica o višini vložka v oddajo Hribovci, zato posredujemo naslednje pojasnilo.

Za animirano satirično oddajo z delovnim imenom Hribovci, za katero je bilo načrtovano, da bi jo začeli predvajati v jesenki programski shemi TV Slovenija, je bilo v okviru priprav na oddajo porabljenih 17.500 evrov in ne 150.000 evrov, kot je zapisano v članku. Za potrebe vizualnega oblikovanja oddaje je podjetje Media Atlas izdelalo animirane scenografije, uvodne in zaključne špice v višini 5.000 evrov, podjetje Hikikomori pa je za 12.500 evrov izdelalo 3D animacijo 18 likov. Skupaj je bilo torej porabljenih 17.500 evrov.

Začetek animirane serije je bil skladno z odločitvijo vodstva Televizije Slovenija prestavljen na začetek prihodnjega leta zaradi varčevanja na ravni celotnega javnega zavoda. Zaradi tega je prišlo do zamika začetka predvajanja tudi nekaterih drugih oddaj.

Služba za odnose z javnostjo

RTV Slovenija

Odgovor

V tekstu z naslovom Hribarjevi Hribovci končali na smetišču nisem trdil, da je bilo porabljenih 150.000 evrov, ampak, da je bilo v projekt vloženega približno toliko denarja. Normalno je, da zdaj, ko so projekt na RTV ukinili, pač ne bodo planiranih sredstev v celoti porabili. Saj je že dovolj zgovorno to, da so na TVS za padli projekt porabili 17.500 evrov! To, da je bil projekt Hribovcev zaustavljen zaradi varčevanja, pa je popolnoma iz trte izvito. Zakaj? Pri naših zanesljivih virih smo ponovno preverili razloge in dobili isti odgovor: pilot Hribovcev ni ustrezal niti minimalnim standardom kakovosti, zlasti ne vsebinsko, kjer je bil ocenjen za primitivnega. In drugič: če bi RTV SLO resnično želela varčevati, potem ne bi ukinjala že dalj časa napovedovane in v planu načrtovane oddaje Hribovci (če bi ta seveda kaj obetala, pa ni), ampak bi ne zgolj iz varčevalnih, ampak tudi (ne)gledljivih razlogov ukinila oddajo Braneta Rončela Izza odra, v katero se zliva veliko denarja iz elektro priključkov, njena gledanost pa je na ravni nemerljivosti, tako nizka je. V to kategorijo sodijo še Aritmija, Firma TV in oddaja Inferno. Na splošni, anonimni ravni ostaja tudi trditev RTV, da je iz podobnih razlogov (se pravi varčevanje) prišlo do zamika predvajanja tudi nekaterih drugih oddaj, katerih, pa nam niso zaupali. Kot vem, se kritično odmika samo projekt prenovljenega informativnega programa TVS. Srčno upam, da tudi ne iz kakšnih kritičnih razlogov in slabosti, ampak zgolj zaradi pregovornega varčevanja sedanje vodstvene ekipe TV in RTV, o čemer pričajo tudi zaskrbljujoči poslovni rezultati javnega zavoda v letošnjem letu…

Silvester Šurla