nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Han: Vlada naj čim prej začne delati ali pa naj se razide

Deli na:
Han: Vlada naj čim prej začne delati ali pa naj se razide

Foto: Primož Lavre

Na kadrovske težave največje vladne stranke so se danes ostro odzvali tudi v koaliciji. Odnos premierja Mira Cerarja do gospodarstva je razočaral vodjo poslanske skupine SD Matjaža Hana, ki ga je razburila tudi likvidacija Termoelektrarne Trbovlje. Han upa, da bo vlada čim prej stopila skupaj in začela delati, "sicer je boljše, da se razide".

"Kaže se, da ima največja vladna stranka velike težave v kadrovskem smislu in pri komunikaciji," je Han pred sejo DZ ocenil v izjavi novinarjem. S tem se je odzval tudi na umik kandidature Gojka Koprivca za gospodarskega ministra.

Han je razburjen, ker nimajo gospodarskega ministra, ob čemer je spomnil, da je bila pravkar sprejeta odločitev o likvidaciji Termoelektrarne Trbovlje (Tet). Sklep o začetku postopka redne likvidacije družbe je danes sprejela skupščina Teta. Za likvidacijskega upravitelja je imenovala odvetnika Luko Podjeda, ki bo v 30 dneh pripravil podroben načrt likvidacije. Ta bo vključeval tudi načrt presežnih delavcev ter možnosti dodatnih prezaposlitev.

"Nekateri, ki vodjo državne sklade, mislijo, da so od Boga dani in lahko delajo vse, kar želijo," je bil oster Han. Tako upa, da bo vlada čim prej stopila skupaj in začela delati, sicer je po njegovih besedah boljše, da se razide.



Politika mora imeti po njegovem mnenju vsaj dobrega gospodarskega ministra, ki ima vizijo, ki ve, kaj želi in bo lahko s svojimi idejami vplival na nekatere odločitve. Han je navedel primer glasovanja skupščine Teta.

Oster je bil tudi poslanec SMC Bojan Dobovšek. Po njegovem mnenju je ključna težava Slovenije kadrovanje - kadrovanje po korupciji v širšem smislu, nepotizem, kronizem in klientalizem. Skupina posameznikov, ki so jo ustanovili, preden je to postala stranka SMC, je po njegovih besedah temeljila na načelih, da bodo kadrovali po kompetencah in ljudi, ki so na svojem področju prepoznavni. "Tega smo se na začetku držali. Sedaj pa odstopajo ljudje, ki nimajo pravih kompetenc," je opozoril.

V sedanjem položaju, v finančni krizi, so po besedah Dobovška potrebne odločne in hitre poteze. S temi besedami se je odzval na umik kandidature Koprivca v zadnjem trenutku.