pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Grk Kyranakis: Komunizem nima kaj iskati v Evropski uniji! (FOTO)

Deli na:
Grk Kyranakis: Komunizem nima kaj iskati v Evropski uniji! (FOTO)

Foto: Jože Biščak

Konstantinos Kyranakis je stopil dve, tri stopnice navzdol, kolikor pač jih je pred sedežem vrhovnega sodišča, se približal protestnikom, prijel zastavo Evropske unije in dejal: „Povejte Alenki Bratušek, da petje komunističnih napevov nima kaj iskati v moderni Evropski uniji!“ Bil je to najbolj čustven trenutek na današnjem proterstnem shodu na Tavčarjevi ulici v Ljubljani. In Grk, predsednik podmladka Evropske ljudske stranke, je vedel o čem govori. Množica, danes se jih je zbralo okoli 300, je bila navdušena.

„Danes beležimo že 88. dan, odkar imamo v Sloveniji političnega zapornika, kar nas postavlja ob bok državam, ki ne spoštujejo načel demokratične in pravne države. Na podlagi 2. člena Ustave Republike Slovenije naj bi bila Slovenija pravna in socialna država. Spoštovanje Ustave v praksi pa je pod velikim vprašajem, saj je prvak največje opozicijske stranke Janez Janša že 88. dan v nepravičnem zaporu, ker naj bi na neugotovljenem kraju, ob neugotovljenem času, na neugotovljen način prejel obljubo nagrade. Nikakor ni zanemarljivo dejstvo, da so sodbo kritizirali tako ugledni slovenski kot tuji pravniki, kar dodatno zmanjšuje ugled slovenskega pravosodja in posledično vpliva na nizko stopnjo zaupanja državljank in državljanov v njegovo delovanje,“ je danes sporočil Obdor 2014 pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani, kjer se „vztrajniki“, kot si pravijo, zbirajo vsak dan.

V vsaki demokratični državi sodišča sodijo v imenu ljudstva, tudi pri nas. Dogodki, ki se odvijajo pa kažejo na to, da slovensko sodstvo sodi večini v imenu manjšine, je še sporočil odbor, zbranim pa so spregovorili Jože Tanko, predsednik podmladka Evropske ljudske stranke (YEPP) Konstantinos Kyranakis in Dejan Valentinčič. Jože Tanko je spregovoril o krivični sodbi zoper prvaka opozicija Jeneza Janšo, Konstantinos Kyranakis o komunizmu, ki ni pot Evrope, Dejan Valentinčič pa o kritičnem stanju v slovenskem pravosodju, kjer se vsak dan dogajajo krivice.