stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Granda za Radio Ognjišče o stavki javnega sektorja in stricih iz ozadja

Deli na:

"Motijo me ideološki momenti v pripravah na stavko javnega sektorja," je v pogovoru za Radio Ognjišče dejal publicist dr. Stane Granda. Prepričan je, da za stavko javnega sektorja stojijo "strici iz ozadja" in da so sindikati neresno pristopili k pogajanjem, saj so, še preden so se ta sploh začela, že grozili s stavko.

Pijemo velikonočno čašo pelina, ki smo jo v veliki meri skuhali sami

"Sindikati imajo vso pravico in dolžnost, da se borijo za položaj delavcev, posebej, da se ta izboljša. Vendar gre pri tem za ideološki boj, ki je bil posebej izkazan v tem, da je bila stavka napovedana še preden so se pogajanja sploh začela, in da je bil datum določen še pred koncem pogajanj," je za oddajo Spoznanje več, predsodek manj dejal dr. Stane Granda. Dodal je, da je tudi sam član Sindikata vzgoje in izobraževanja (SVIZ), ki ga vodi Branimir Štrukelj, za katerega je dejal, da je "v svojih nastopih vse bolj ideološki". Dodal je, da pozna njegovo "levičarsko" prepričanje "in ima tudi vso pravico, da je levičar, vendar kot predsednik sindikata nima pravice izstopati s svojimi ultralevičarskimi stališči, med katerimi naj omenim nastopanje proti privatnemu šolstvu, nedavno pa je celo obtoževal Cerkev, da ne plačuje davka, kar je seveda čista laž. Žal mi je, da vpleta svoje osebno politično prepričanje v strankarski boj, kar samo še potrjuje, da mu gre za osebno nasprotovanje sedanji politični garnituri."

Granda opozarja, da če hočemo preživeti, druge rešitve, kot je tudi varčevanje v javnem sektorju, ni. "Pijemo velikonočno čašo pelina, ki smo jo v veliki meri skuhali sami oziroma so jo skuhali tisti, ki so prejšnjo vlado izvolili. Dejstvo je, da bi se dalo delati drugače in bolje."

Zavedati se moramo, da so vsi ti sindikati, zlasti Semoličevi, še sindikati iz komunizma

"Osebno menim, da so sindikati nujni,“ je v nadaljevanju dejal Granda in opozoril na zamujeno priložnost slovenske desnice, da v času nastajanja ni organizirala tako imenovanih pomladnih sindikatov. "Zavedati se moramo, da so vsi ti sindikati, zlasti Semoličevi sindikati, še sindikati iz komunizma," je povedal Granda in spomnil, da je Semolič kar dvakrat kandidiral na listi Socialnih demokratov. "Zadeve so res zapletene, vendar ne moremo zamižati pred dejstvom, da je tukaj še kako čutiti strice iz ozadja. V bistvu sploh ne gre za delavstvo in socialna vprašanja, ampak zgolj da bi ponovno zrušili to vlado, ker enostavno ne morejo preboleti tega, kar ni uspelo Jankoviću."

Pozitivna Slovenija vse bolj postaja stranka Danila Türka

Dr. Stane Granda je v oddaji komentiral tudi ponovno vrnitev Zorana Jankovića na mesto ljubljanskega župana. Poudaril je, da se bo s tem nadaljeval že vpeljan sistem totalitarnega vodenja občine. "Gospod Janković nima nobenega odnosa do demokracije. Njemu je še vedno ideal eno strankarstvo, torej tisto, kar je značilno za vse totalitarne režime."

Ob sklepu oddaje se je ustavil tudi pri nekaterih potezah predsednika države Danila Türka. Dejal je, da se vse bolj kaže, da postaja njegova stranka Jankovićeva Pozitivna Slovenija. "Pri Pozitivni Sloveniji in predsedniku države več ne veš, kje se ena stvar konča in druga neha. Ti so čedalje bolj zlizani in to ni dobro za Slovenijo."