stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Goršek brani policijo

Deli na:

Direktor policije Janko Goršek je danes vnovič zatrdil, da je policija odgovore o dosedanji preiskavi v zadevi bulmastifi podala, in zanikal, da bi kaj prikrivala. "Vse ostalo je stvar dostojnosti ali pomanjkanja dostojnosti ljudi, ki na tragičnem dogodku bijejo politične bitke. Ne bom dovolil, da jih bijejo na plečih policije," je poudaril.

Direktor policije Janko Goršek je danes vnovič zatrdil, da je policija odgovore o dosedanji preiskavi v zadevi bulmastifi podala, in zanikal, da bi kaj prikrivala. "Vse ostalo je stvar dostojnosti ali pomanjkanja dostojnosti ljudi, ki na tragičnem dogodku bijejo politične bitke. Ne bom dovolil, da jih bijejo na plečih policije," je poudaril.

Kot je dejal Goršek, se še vedno pojavljajo zapisi o tem, da policija svojega dela ob dogodku na Oražnovi ulici v Ljubljani ni opravila strokovno in zakonito ter očitki, da je v svojem končnem poročilu lagala in prikrivala.

V zvezi z dogodkom je vnovič poudaril, da so podani zadostni razlogi za sum, da je v postopku vrnitve psov ena ali več oseb storilo kaznivo dejanje. To preiskavo, ki še poteka, po njegovih besedah usmerja državno tožilstvo v Ljubljani. "Skupaj bomo delali dosledno, objektivno in zakonito," je zatrdil in napovedal, da bodo v okviru svojih pristojnosti o izsledkih preiskave obvestili javnost, ko bo preiskava končana. "Ne bo nobenih nepotrebnih zastojev, ne bo pa tudi nestrokovnih bližnjic," je dejal.

Goršek je tudi ponovil, da v povezavi s tragedijo na Oražnovi ulici ne gre za umor, saj ni storilca kaznivega dejanja. Policijska preiskava, ki je v tem delu končana, je izključila možnost, da bi bila na kraju dogodka prisotna katera druga oseba razen pokojnika, zato ni podlage, da bi se preiskovala kakršna koli kazniva dejanja zoper živali, je pojasnil.

Kot je zatrdil, je policija svoje ugotovitve predstavila resnično. Ob tem pa je Goršek opozoril, da je veterinarski inštitut pojasnil, da obstaja več možnih vzrokov nastanka poškodb psov. "Če veterinarski inštitut ne more nedvoumno zapisati, ali je šlo za mučenje živali ali ne, potem policija pač ne more tega potrditi," je izpostavil.

Povedal je tudi, da so policisti ob dogodku na Oražnovi ulici opravljali ogled, obveščen je bil preiskovalni sodnik in državni tožilec. Z ogledom se je po njegovih besedah predvsem ugotavljalo, ali je smrt pokojnega posledica kaznivega dejanja. "Ogled se je namreč prvenstveno opravljal zaradi smrti človeka," je poudaril. Sum kaznivega dejanja o tem ni bil potrjen in o teh ugotovitvah sta bila "v celoti in povsem korektno" obveščena tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec.

Policija je svoje delo opravila strokovno in zakonito, meni Goršek. Dodal je, da policija pod njegovim vodstvom "ne bo služkinja nikomur: ne javnim škandalom, ne medijem, ne vladajoči in ne opozicijski politiki".