amber haigh1 Svet24.si

Morilec mlade mamice z motnjami v duševnem ...

alkotest, policist, voznik, nadzor, splošna Svet24.si

Na cesti pijani kot na veselici; neslavni rekorder...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Đoković Del Potro Ekipa

Velik športnik, velik človek: Đoković uslišal...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Slovenija

Golobičevo kadrovanje

Deli na:

SDS je zanikala navedbe POP TV, da naj bi protikorupcijska komisija imela dokaze, da so državne deleže Mercatorja Istrabenzu in Pivovarni Laško prodali za vpliv vlade Janeza Janše v Delu. Obenem so v SDS izpostavili, da Janševa vlada nikoli ni imela nadzora nad časopisno hišo Delo in nikoli ni odločala o prodaji Mercatorja.

SDS je zanikala navedbe POP TV, da naj bi protikorupcijska komisija imela dokaze, da so državne deleže Mercatorja Istrabenzu in Pivovarni Laško prodali za vpliv vlade Janeza Janše v Delu. Obenem so v SDS izpostavili, da Janševa vlada nikoli ni imela nadzora nad časopisno hišo Delo in nikoli ni odločala o prodaji Mercatorja.

Zapis iz spletne strani SDS.SI objavljamo v celoti:
 

"Na podlagi načelnega mnenja Kosove komisije, v katerem si njen predsednik sicer ni upal zapisati imen, smo bili v preteklih dneh ponovno priča navedbam v nekaterih medijih, da naj bi vlada Janeza Janše prodala Mercator in v zameno dobila nadzor nad časopisno hišo Delo. Te trditve so neresnične in so bile že večkrat zanikane.
Vlada RS o prodaji te družbe nikoli ni odločala, saj ni bila njena lastnica. O prodaji manšinskega deleža Mercatorja, ki je bil v lasti Kapitalske in Odškodninske družbe, so odločali pristojni organi teh skladov. Korektnost postopkov sta oba sklada dokazala tudi v postopku pred Evropsko komisijo, ki je zaradi prijave takratne opozicije preiskovala omenjen primer.

Predsednik komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos, predsednik računskega sodišča Igor Šoltes in informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar so bili na svoje položaje imenovani bodisi na predlog bodisi ob močni podpori predsednika Zares Gregorja Golobiča.


Ob asistenci poslanke Zares Cvete Zalokar Oražem ti njegovi kadri danes mrzlično vlečejo poteze, s katerimi bi pozornost javnosti odvrnili od afere Ultra in laganja ministra Gregorja Golobiča. Drago Kos se je sedaj spomnil zaprašene zgodbe o prodaji Mercatorja izpred štirih let, ki naj bi prejšnji vladi prinesla vpliv na časopis Delo. Ta časopis je v času prejšnje vlade po odstavitvi Petra Jančiča najprej urejal Janez Markeš, ki je navijal za Zares in Golobiča, nato pa so mu lastniki naročili, naj podpira Pahorja. Ker ni bil dovolj spreten, so ga zamenjali z Darjanom Koširjem, Pahor pa je v zameno za podporo njegovi stranki obiskal lastnika Dela Boška Šrota na prireditvi Pivo in cvetje v Laškem. Obstaja analiza objav v Delu iz časa prejšnje vlade, ki jo je naročila uprava Dela in ki empirično dokazuje, da je ta časopis najbolj negativno pisal ravno o takratnemu predsedniku vlade in stranki SDS. Golobičev podpornik Drago Kos bo moral poiskati kakšno bolj prepričljivo zgodbo, saj trditve, da je prejšnja vlada imela vpliv v Delu, ne bo mogel prodati niti v času kislih kumaric.

Vesoljni Sloveniji je postalo vse jasno tisti trenutek, ko nihče od omenjene trojice Kos, Šoltes in Pirc-Musarjeva ni našel niti najmanjšega suma nedovoljenega v ravnanju svojega kadrovskega botra Golobiča. Od njegove nove politike in profesionalnosti omenjenih treh nadzornikov zakonitosti so ostali samo bogato podloženi poštni nabiralniki na Nizozemskem in okus slabo prikritega oranžnega klientelizma."