oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Golobičev tajkun Petan je »izredno skromen človek«

Deli na:

Zoranu Jankoviću je pred leti nekdanji premier Tone Rop v obraz zabrusil, da ga je on postavil (na čelo Mercatorja), v primeru Petana pa bi to lahko storil Gregor Golobič. Že dlje časa se govori, da sta ravno Petan in Golobič tiha družbenika v ozadju opisanega lastniškega omrežja. Na vprašanje, ali to glede Golobiča drži, je Petan pred časom za Reporter izjavil, da Golobič nikoli ni bil in nikoli ne bo ne tihi, ne javni družbenik v DZS.  

Čeprav prvi mož DZS bajno služi na svojih funkcijah v omrežju te družbe, se rad predstavlja kot izredno skromen človek, ki mu materialne dobrine ne pomenijo veliko. Tako je povedal v intervjuju za svoj (!) Dnevnik leta 2004. Njegove skromne potrebe, kot se je izrazil so razvidne iz številk: leta 2009 je bil tretji najbolje plačani menedžer v državi, skupaj je zgolj v tem letu zaslužil 614 tisoč evrov. Pred dvema letoma se je tej številki zelo približal z zaslužkom 587 tisoč evrov, lani pa je zgolj za vodenje Term Čatež prejel 211 tisoč evrov, torej je po celotnem zaslužku gotovo znova nad pol milijona evrov.

Čeprav rad oporeka, da bi bil lastnik družb, ki jih vodi, tega v zadnjem intervjuju, znova za svoj Dnevnik, ni zanikal. Intervju je z njim naredil kar njemu podrejeni Miran Lesjak, nekdanji odgovorni urednik Dnevnika, zdaj urednik njegove sobotne priloge, Objektiva. Čeprav v pogovoru Petan zatrdi, da je bila LDS edina stranka katere član je bil (tudi občinski svetnik LDS v Brežicah), je stranko neformalno zamenjal, ko je Golobič, njegov medijski mentor, ustanovil Zares.

Podobno kot iz Mladine, tudi iz Dnevnika lahko razberemo, kaj Golobič misli in počne, samo ne želi direktno razkriti. Vlogo najbolj umazanega ideološko- manipulativnega medija na Dnevniku opravlja tednik najbolj brani Nedeljski dnevnik na čelu z urednikom Zlatkom Šetincem. Slednji je brat še enega Zares lobista (zdaj zares Jankovićevega) Mileta Šetinca, znanega po tem, da svoji ženi, novinarki TVS Mojci Pašek, piše vprašanja  o zadevah s katerimi naj bi diskreditirali Janšo.
 

VEČ V TISKANI IZDAJI