duša Dobra karma

Očetu sta se hčerki vrnili leto dni po njuni ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 2. junija

JANEZ-STUSEK-pl5 Reporter.si

Sramota! Na čelu slovenske obveščevalne službe...

Milan Krek, tiskovna konferenca Svet24.si

Kacin se je brez pooblastila opravičil v imenu ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Ljubezen po domace3 Njena.si

Ljubezen po domače: Tanja medijske pozornosti ne ...

Slovenija

Golobič, odstopi!

Deli na:

Po mnenju več kot polovice anketiranih v tokratni anketi Dela, ki jo je opravilo Delo Stik med 17. in 18. junijem na vzorcu 402 vprašanih, bi moral minister za visoko šolstvo Gregor Golobič zaradi afere Ultra odstopiti. Večina jih tudi meni, da slovenski politiki primanjkuje etičnega delovanja.

Po mnenju več kot polovice anketiranih v tokratni anketi Dela, ki jo je opravilo Delo Stik med 17. in 18. junijem na vzorcu 402 vprašanih, bi moral minister za visoko šolstvo Gregor Golobič zaradi afere Ultra odstopiti. Večina jih tudi meni, da slovenski politiki primanjkuje etičnega delovanja.

Na vprašanje, ali menijo, da bi Golobič moral novinarjem razkriti podatke, o katerih so ga spraševali, je 57,8 odstotka vprašanih menila, da bi te podatke novinarjem moral razkriti. 36,2 odstotka jih je menilo, da ima te podatke pravico zadržati zase, 5,9 odstotka vprašanih pa je bilo neodločenih.

Naslednje vprašanje anketirancem je bilo, ali bi moral Golobič protikorupcijski komisiji razkriti povsem točne in verodostojne podatke ali bi bilo dovolj, da bi lastništvo prijavil, čeprav nekateri podatki ne bi bili točni. Kar 70,8 odstotka vprašanih je menila, da bi moral razkriti povsem točne in verodostojne podatke. Da je dovolj prijaviti lastništvo, jih je menilo 21,7 odstotka, z ne vem jih je odgovorilo 7,7 odstotka.

Malo več kot polovica anketiranih, 51,4 odstotka, je menila, da bi Golobič moral odstopiti, 38 odstotkov vprašanih pa se z Golobičevo odločitvijo, da ostane v politiki, strinja.

Ravnanje premiera Boruta Pahorja, ki je pritrdil Golobičevi odločitvi, je kot ustrezno označilo 44,8 odstotka vprašanih, 46,4 odstotka pa kot neustrezno. Brez odgovora pri tem vprašanju je bilo 8,8 odstotka vprašanih.

Anketirane so vprašali tudi, ali po teh dogodkih še zaupajo vladi in premieru Pahorju. Da zaupajo še bolj kot doslej, je odgovorilo 1,2 odstotka vprašanih, da zaupajo enako kot doslej pa 46,8 odstotka; da zaupajo manj, jih je odgovorilo 24,1 odstotka, in da sploh ne morejo več zaupati, 24,6 odstotka.

Anketirane so vprašali tudi o predsedniku republike Danilu Türku, ki je Golobiča podprl, češ da je ravnal pravno korektno, ko je podatke prijavil protikorupcijski komisiji. Na vprašanje, ali je prav, da je predsednik države javno podprl Golobiča, je 56,7 odstotka vprašanih odgovorilo nikalno, da je predsednik Türk ravnal prav, pa 36,7 odstotka vprašanih. Z ne vem jih je odgovorilo 6,6 odstotka.

Na vprašanje, ali slovenska politika deluje dovolj etično, je pritrdilo 8,1 odstotka anketiranih. 50,1 odstotka jih meni, da slovenski politiki etičnega delovanja primanjkuje, 35,8 odstotka pa, da deluje povsem brez etičnih standardov.

loading...
Loading...