državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

France Turšič: Volitve so edino orožje, ki nam je dano brez vislic, smodnika in bajonetov

Deli na:
France Turšič: Volitve so edino orožje, ki nam je dano brez vislic, smodnika in bajonetov

Foto: Primož Lavre

France Turšič (rojen 1937 v Begunjah pri Cerknici) je dopolnil sedem let, ko so mu v enem poletnem mesecu leta 1945 ubili očeta, strica, babico, mater pa obsodili na smrt. Kasneje so mu prepovedali šolanje in ga nekajkrat zaprli. Šel je skozi mariborske zapore, nedolžen in brez krivde kot Jože Pučnik. Potem je pobegnil v tujino in si dom našel v Franciji. V pričujočem pismu pove, da je odhod na volitve edino orožje, ki je nam, "drugorazrednim" državljanom na voljo, da nekaj spremenimo po mirni poti.

Vsi na volitve

Slovenske oblasti dokazujejo  "demokracijo" do svojih nasprotnikov s tem, da jih "demokratično" zapirajo,  jim nakladajo  lastne grehe, da jih sramotijo, praktično storijo vse, kar se da, da jih izločijo iz volilne tekme.

Mučenik in prvak Janez Janša prestaja kazen za dejanja, ki jih nikoli ni bilo. Razumel je pač, da drugorazredni narod nima pravice na šahovski deski, da soodloča z ostalimi strankami o svoji bodočnosti. To je postavljal pod vprašaj in so ga zaprli. V začetku so mu natrpali obdolžitev zaradi afer, ki so se potegnile v današnji dan (Depala vas). Jože Možina je takšno početje  demontiral in sramota je ostala v naročju boljševiških izumiteljev.

Ponovno so si izmislili afero Patria, vihtijo jo pred vsakimi volitvami in tokrat bi po vsej verjetnosti branitelj drugorazrednih s korenitimi poslanci prišel na površje. Ustrašili so se ga, sodili mu na enkavedejevski način. Ne pozabimo, da je nekdanja tajna služba komunističnega režima še vedno polnomočna in da imajo njeni člani  vedno monopol v  ključnih zadevah naše države. Udbi podobne organizacije Stasi in Securitate so v Evropi odšle v nepovraten pokoj. Bohotna levica v frakih ima danes okoli 14 strank, med katerimi se nahaja tudi Nsi (mar ni Matej Tonin pripomogel Kučanu s par stotaki mesečno?).

Stranke rastejo kakor gobe po dežju, za njimi pa so vedno isti ljudje. Bratuškovo so zdresirali za zadolževanje in obubožanje države. V pretekli koaliciji se je izkazal Gregor Virant, ki je verjetno dobil svojih 30 srebrnikov, dovolj za plačilo potovanj ali pa nakup kakšne njive (biblijska cena za državo). Širokoustni prvak stranke Desus prepeva, da pokojnine ostajajo. Ubogi upokojenci ne vedo, da so njihovi prihodki že ukleščeni.

Odkar jim to piska so že izgubili okoli 15% z inflacijo, taksami in še kaj. Šel jim je okoli života  v žep. Spreten minister za smeti v Pahorjevi vladi. Na televiziji sem ga videl cmerit v Dražgošah, da so kratili človekove pravice, ko so ga poslali v koprive. Še prej pa je jokal, da kaj bo rekla mama. Ubogi upokojenci, če zaupajo takemu voditelju. Šest let nazaj je obljubil vsakemu vsaj 1000 evrov pokojnine. Kaj je ostalo od njegovih besed?

Žal se nam obetajo hudi časi. Janšo so zaprli, da jim ne bi nagajal, verjetno ga bodo držali do bližnjega razpada njihove prihodnje vlade. Pogreznili bodo Slovenijo še nižje v bankrot in drugorazredne potisnili še bolj v revščino.

Volitve so edino orožje, ki nam je dano brez vislic, smodnika in bajonetov. Če smo razumeli, bomo šli množično na volitve in dali pravo smer naši drugorazredni družbi. Tako se bo nekaterim upanje spremenilo v realnost.

Franc Turšič, Pariz, Begunje pri Cerknici