benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

FMR postal uradni lastnik Dela, napovedujejo se odpuščanja

Deli na:
FMR postal uradni lastnik Dela, napovedujejo se odpuščanja

Foto: Bobo

Družba FMR je postala uradna lastnica časopisne družbe Delo. Danes je namreč njenemu prejšnjemu lastniku Pivovarni Laško poplačala celotno kupnino, izvršila pa se je tudi preknjižba delnic. Prva naloga vodstva Dela bo priprava strateškega načrta in s tem stroškovne primerljivosti hiše z ostalimi mediji. Napoved "dolgoročnega ohranjanja zaposlenosti tistega kadra, ki bo prinašal višjo dodano vrednost na zaposlenega" je lepše povedana napoved odpuščanja.

V FMR bodo vztrajali pri stroškovni primerljivosti Dela z ostalimi mediji, kar pomeni dolgoročno ohranjanje zaposlenosti tistega kadra, ki bo prinašal višjo dodano vrednost na zaposlenega. Odločitev o številu zaposlenih bodo prepustili vodstvu Dela, ki je odgovorno za izpolnjevanje načrtov, so zapisali.

Vodstvo družbe bo moralo v jesenskih mesecih pripraviti predlog strateškega načrta za obdobje 2016-2019, njegov sprejem pa v FMR pričakujejo decembra. Na njegovi podlagi bo nato vodstvo Dela moralo pripraviti načrt poslovanja za prihodnje leto in načrt premoženjskega stanja družbe ob koncu tega leta.

"Interes družbe FMR kot lastnika je, da Delo ohranja vodilno vlogo na področju tiskanih medijev in krepi delež branosti svojih medijev na elektronskih platformah. Kot lastnik bomo zahtevali višjo kakovost založniških projektov kot tudi širitev programov teh projektov," so zapisali v FMR.

FMR je prodajno pogodbo pod več odložnimi pogoji s pivovarno podpisalo v začetku junija. Ta je hišo prodajala več let, in sicer skladno s sporazumom o prestrukturiranju. Za 100-odstotni delež v družbi je iztržila 7,3 milijona evrov, FMR pa je nakup financiral z lastnimi sredstvi.

Zadnji od odložnih pogojev je bil izpolnjen v začetku septembra, ko je FMR od varuha konkurence dobil soglasje za nakup vseh delnic Dela, so danes sporočili iz FMR in Pivovarne Laško.