markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

2eva luna nejc Njena.si

Kmetija: Nejc in Eva Luna se imata po šovu še ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Slovenija

Evrovizijska posadka odletela v Oslo

Deli na:

Slovenski evrovizijski predstavniki Ansambel Žlindra in Kalamari so danes zjutraj na brniškem letališču pomahali v slovo ter se polni upanja odpravili v norveško prestolnico.

Slovenski evrovizijski predstavniki Ansambel Žlindra in Kalamari so danes zjutraj na brniškem letališču pomahali v slovo ter se polni upanja odpravili v norveško prestolnico.

Kljub zgodnji uri so pevka Barbara, basist Nejc, oba Roka (harmonikar in kontrabasist), kitarist dueta Kalamari Matjaž in pevec Jože Jež – Pepi dobre volje odgovarjali na novinarska vprašanja in se nastavljali fotografom.

V sredo, 19. maja, imajo na evrovizijskem odru že prvo vajo, pred velikim dogodkom pa jih čaka še ogromno poziranja, intervjujev, prav tako pa tudi ogled prestolnice, ki je bila leta 2007 po raziskavi revije Reader's Digest, razglašena za drugo najbolj zeleno in živahno mesto na svetu. Vremenska napoved kaže veliko sončnih dni, seveda pa navijamo, da bo sonček sijal tudi za naše predstavnike.

V Oslo so z njimi odleteli še vodja delegacije Aleksander Radić, producentka Nina Pirnar, komentator obeh polfinalnih izborov in finala Andrej Hofer ter avtor glasbe Marino Legovič. Delegaciji pa se bo 26. maja pridružil še avtor besedila Leon Oblak.

Za »naše« bomo navijali 27. maja na drugem predizboru, ko bodo nastopili 11. po vrsti, na velikem odru pa si jih seveda želimo videti še na finalnem izboru 29. maja.

Konkurenca bo huda, saj letos za pesem Evrovizije tekmujejo predstavniki 39-ih držav.