sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Evrovizija se drugo leto seli v Azerbajdžan

Deli na:

Azerbajdžan je zmagovalec 56. tekmovanja za pesem Evrovizije, ki je letos potekalo v nemškem Düsseldorfu. Na drugo mesto se je uvrstila Italija, na tretjo pa Švedska. Naša Maja Keuc je bila na koncu trinajsta.

Azerbajdžan je zmagovalec 56. tekmovanja za pesem Evrovizije, ki je letos potekalo v nemškem Düsseldorfu. Na drugo mesto se je uvrstila Italija, na tretjo pa Švedska. Naša Maja Keuc je bila na koncu trinajsta.

Azerbajdžan je na Evroviziji prvič tekmoval leta 2008, ko so njihovi predstavniki zasedli 8. mesto, leta 2009 niso nastopili, lani pa so bili peti. Letošnja predstavnika Ell in Nikki sta bila na stavnicah ves čas favorita za zmago.

Sloveniji so točke namenili Rusija (5 točk), Nizozemska (2 točki), Ciper (6 točk), Makedonija (10 točk), Slovaška (1 točko), Danska (7 točk), Avstrija (3 točke), San Marino (1 točka), Nemčija (1 točka), Turčija (2 točki), Srbija (10 točk), Hrvaška (12 točk), Romunija (4 točke), Malta (3 točke), Portugalska (1 točka), Madžarska (6 točk), Bosna in Hercegovina (12 točk), Irska (2 točki), Izrael (3 točke), Estonija (2 točki) in Latvija (3 točke).

Slovenske glasove je "pojoče" sporočil Klemen Slakonja in povedal, da smo osem točk namenili Danski, 10 točk Srbiji, 12 točk pa je Klemen v slogu preroške hobotnice Paul z izbiranjem med nemško zastavo in zastavo BiH-a namenil Dinu Merlinu ter Bosni in Hercegovini

Po finalni razglasitvi zmagovalca so sporočili tudi rezultate drugega polfinalnega večera - Maja se je takrat po številu glasov uvrstila kar na tretje mesto.