državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Evi Boto stavnice ne napovedujejo finala

Deli na:

V impozantni Kristalni dvorani v azerbajdžanskem Bakuju bo danes potekal drugi predizbor za sobotni finale za pesem Evrovizije. V močni konkurenci se bo Slovenija z Evo Boto in pesmijo Verjamem predstavila kot deveta. Slovenska predstavnica se trenutno, kot kažejo evrovizijske stavnice, ne bo uvrstila v finale.

Tako kot v torkovem predizboru se bo tudi danes s svojimi pesmimi predstavilo 18 držav, po glasovanju nacionalnih žirij in poslušalcev pa se jih bo deset uvrstilo v finale.

Drugi polfinale vidno določajo predstavnice držav nekdanje Jugoslavije: Srbija z Željkom Joksimovićem, Makedonija s pevko Kaliopi, Hrvaška z Nino Badrić, Bosna in Hercegovina z Mayo Sar in Slovenija z Evo Boto. V skladu z evrovizijsko tradicijo lahko ti nastopajoči računajo na vzajemne glasove.

V drugem predizboru zelo dobro kaže Švedski, ki jo s pesmijo Euphoria zastopa pevka Loreen, občinstvo ima na svoji strani tudi srbski predstavnik Joksimović s pesmijo Nije ljubav stvar.

Danes se bodo predstavile še Nizozemska, Malta, Belorusija, Portugalska, Ukrajina, Bolgarija, Gruzija, Turčija, Estonija, Slovaška, Norveška in Litva.



Eva Boto bo nastopila v beli pravljični obleki. Šestnajstletno pevko bodo spremljale izkušene vokalistke Sandra Feketija, Martina in Mateja Majerle, Katja Koren in Ana Bezjak, ki bodo izvajala tudi večji del koreografije.

Mlada pevka je, kot je napovedala na novinarski konferenci v Bakuju, zelo dobro pripravljena in se veseli nastopa na velikem odru. Kot je za STA povedala pred odhodom v Baku, pričakuje in si želi uvrstitve v finale.

"Drugače pa ciljamo čim višje - da bi podrli rekord slovenske uvrstitve. To so zgolj moje želje, če se bodo uresničile, pa bomo videli," je dejala.

Drugi predizbor si bo mogoče ogledati na drugem programu RTV Slovenija z začetkom ob 21. uri. Dogajanje bo komentiral Andrej Hofer. V drugem predizboru bodo svoje glasove lahko oddali tudi slovenski gledalci in tako vplivali na odločitev, katera pesem bo letos obveljala za najboljšo v Evropi.