klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Elka Strojan fizično napadla oškodovanca na sodišču

Deli na:

Pred Okrožnim sodiščem v Ljubljani je danes tekel kazenski postopek zoper nekatere obdolžene člane razvpite romske družine Strojan. Med prekinitvijo glavne obravnave je na hodniku sodne stavbe prišlo do incidenta, ko je sodno dvorano zapustila Elka Strojan, ki je oškodovanca fizično napadla.

Pred Okrožnim sodiščem v Ljubljani je danes tekel kazenski postopek zoper nekatere obdolžene člane razvpite romske družine Strojan. Med prekinitvijo glavne obravnave je na hodniku sodne stavbe prišlo do incidenta, ko je sodno dvorano zapustila Elka Strojan, ki je oškodovanca fizično napadla.

V celoti objavljamo sporočilo za javnost, ki smo ga prejeli z ljubljanskega okrožnega sodišča:

 

 

Pred Okrožnim sodiščem v Ljubljani je danes,  7. aprila 2009, tekel kazenski postopek zoper obdolžene Zdenka Strojana, Igorja Strojana, Janeza Jagodica in Vijoleto Strojan zaradi kaznivih dejanj izsiljevanja po 3. in 1. odstavku 218. čl. KZ kaznivega dejanja hude telesne poškodbe, po 134. čl. KZ kaznivega dejanja velike tatvine, po čl. 212 KZ poskusa kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja uradni osebi po 308.čl KZ v zvezi s čl. 22 KZ. Med prekinitvijo glavne obravnave je na hodniku sodne stavbe prišlo do incidenta potem, ko je sodno dvorano zapustila Jelka Strojan, sicer navzoča na glavni obravnavi kot javnost hkrati pa tudi mati obdolženih Zdenka, Igorja in Vijolete Strojan. Jelka Strojan je oškodovanca fizično napadla, pri čemer je oškodovanec padel na svojo pooblaščenko ter povzročil tudi njen padec.

 

Predsednica senata je predhodno že dne 2. 4. 2009 vodstvo sodišča zaprosila za dodatno varovanje  dveh varnostnikov, saj je ocenila, da bi lahko prišlo do izbruha oz. povzročitve nasilja. Vodstvo sodišča je zato dne 3.4. 2009 dodatno varovanje dveh varnostnikov tudi odobrilo, in sicer enega varnostnika v sodni dvorani ter drugega pred njo.

 

Incident se je zgodil kljub navzočnosti dveh varnostnikov ter dveh paznikov, ki sta spremljala Zdenka Strojana, ki se sicer v tem kazenskem postopku nahaja v priporu.

 

Predsednica senata je takoj potem, ko je zaznala incident poklicala še dodatne varnostnike, ki so takoj in učinkovito ukrepali. O dogodku je predsednica senata takoj obvestila tudi policijo, ki je oškodovanca zavarovala in mu zagotovila varen odhod s sodišča.

 

Sicer je v Sodnem redu določeno, da imajo sodniki in sodno osebje pravico zahtevati takojšnjo zaščito, kar je bilo storjeno tudi v konkretnem primeru. Sodišče je reagiralo tudi ustrezno preventivno, saj je ugodilo prošnji predsednice senata po dodatnem varovanju res pa je, da ni vedno mogoče vnaprej predvideti vseh incidentov oz. reakcij navzočih v sodni dvorani oz. na obravnavi.

 

O dogodku je bila takoj obveščena tudi policija, ki zadevo še preiskuje. Naj ob tem dodamo, da je vsaka oseba, ki pride na sodišče na vhodu v sodno stavbo ustrezno preverjena. Preverja se identiteta oseb kot tudi prisotnost orožja.  Vse osebe so namreč ob vhodu podvržene podrobnemu tehničnemu pregledu (rentgenu)

 

 

 

 

 

 

 

S pozdravi,

Tanja Glogovčan

Predstavnica za odnose z javnostmi

Okrožno sodišče v Ljubljani