bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

Janez Janša Reporter.si

Janez Janša že prejema starostno pokojnino. ...

bauer Ekipa24.si

Kakšna svinjarija! Slovenski športni as žrtev ...

Skrito v raju Njena.si

Kako so Hrvati sprejeli serijo Skrito v raju?

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Slovenija

»Ein Ehrenmann (časten človek, poštenjak). Hvala.« Tako se je eden vodilnih avstrijskih skrajnih desničarjev zahvalil Janezu Janši

Deli na:
»Ein Ehrenmann (časten človek, poštenjak). Hvala.« Tako se je eden vodilnih avstrijskih skrajnih desničarjev zahvalil Janezu Janši

Martin Sellner o Janezu Janši: Častni človek! Hvala. - Foto: Twitter

Predsedniku SDS je na twitterju posebno zahvalo namenil avstrijski skrajni desničar Martin Sellner, ki se je znašel preiskavi zaradi suma, da je del teroristične mreže. Povezan naj bi bil z množičnim morilcem iz Christchurcha.

Predsednik SDS Janez Janša si je pred nekaj urami na twitterju prislužil javno zahvalo Martina Sellnerja, vodje identitarnega gibanja v Avstriji. Janša je namreč delil tvit slovenskega gibanja identitarcev, ki so izrazili podporo svojemu avstrijskemu kolegu Sellnerju. Slednji se je pred nekaj dnevi znašel v preiskavi avstrijskih organov pregona zaradi suma povezav s teroristom Brentonom Tarrantom, odgovornim za pokol muslimanov v novozelandskem Christchurchu.

Avstrijska policija je prejšnji teden preiskala Sellnerjevo stanovanje, mu zasegla računalnik, mobilni telefon, vse shranjene podatke in plačilne kartice. Sumijo ga, da je član teroristične organizacije. Na začetku lanskega leta je namreč prejel donacijo od omenjenega terorista Tarranta. Sellner zanika, da bi bil povezan z napadom v Christchurchu.

Po preiskavi so slovenski identitarci  avstrijskega kolega podprli na tvitterju in zapisali, da gre pri preiskavi za sramotno dejanje vlade Sebastiana Kurza. Janša je njihov tvit retvital, zaradi česa si je zdaj prislužil pohvalo Sellnerja. »Danke Herr @JJansaSDS! Ein Ehrenmann. Hvala.« Vodjo SDS je torej označil za častnega človeka in se posebej potrudil, da je zahvalo izrazil tudi v slovenščini. Ta njegov tvit je retvital tudi poslanec SDS Žan Mahnič.

Po preiskavi so slovenski identitarci  avstrijskega kolega podprli na tvitterju in zapisali, da gre pri preiskavi za sramotno dejanje vlade Sebastiana Kurza. Janša je njihov tvit retvital, zaradi česa si je zdaj prislužil pohvalo Sellnerja. »Danke Herr @JJansaSDS! Ein Ehrenmann. Hvala.«

Kdo je Dunajčan Martin Sellner? Avstrijski aktivist »nove desnice«, del gibanja alt-right. Marca lani mu je Velika Britanija zavrnila vstop v državo in ga deportirala z letališča Luton. Iz zapisov na spletu izhaja, da je že kot najstnik postal del avstrijske neonacistične scene. Leta 2016 je dejal, da je prekinil z neonacizmom, ki da je škodljiv za družbo.

Pred dvema letoma je sodeloval pri pretepu na dunajski podzemni železnici, pri katerem je uporabil solzivec zoper skrajno levičarske aktiviste. Od tedaj so mu oblasti prepovedale nositi orožje.