stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dvojno življenje ljubljanskega narkobarona

Deli na:

Dragan Tošić, vodja mamilarskega kartela v Sloveniji, je v ljubljanskem Bizoviku živel nevpadljivo življenje običajnega državljana. Predstavljamo njegovo dvojno življenje poslovneža in kriminalca.

Dragan Tošić, vodja mamilarskega kartela v Sloveniji, je v ljubljanskem Bizoviku živel nevpadljivo življenje običajnega državljana. Predstavljamo njegovo dvojno življenje poslovneža in kriminalca.

Skokovita in spektakularna policijska akcija Balkanski bojevnik se je začela točno deset minut pred šesto uro zjutraj sredi tedna v Bizoviku pri Ljubljani. Iz civilnih in povsem neopaznih avtomobilov so nenadoma skočili policisti ter v trenutku obkolili hišo Dragana Tošića, enega izmed najvplivnejših vodij mamilarskega kartela v Sloveniji.

Njegov poskus bega čez ograjo na sosednje dvorišče je bil prav zato obsojen na neuspeh. Ko je po izrečenih besedah »Stoj, streljam!« skoraj padel v naročje policistov, je v pižami, klečeč na tleh in z rokami, zvezanimi na hrbtu, v družbi kriminalistov čakal na prihod črnega kombija, da so ga z njim odpeljali v pripor.

Po pripovedovanju očividcev, ki nikakor niso mogli razumeti, zakaj so je skoraj tik pred njihovimi vrati začela odvijati povsem neverjetna, le za filmsko platno značilna kriminalna drama,  se je v zgodnjih jutranjih urah zbral kar »cel bataljon« policistov. Kakšen naj bi bil vzrok odmevne akcije, je večina izmed presenečenih sosedov izvedela šele iz radijskih in televizijskih poročil, prav zaradi novice, da je v njihovi neposredni bližini živel eden izmed največjih prekupčevalcev z drogami, pa so se raje zagrnili v molk. O Draganu Tošiću se večina sploh noče pogovarjati, kljub temu pa smo med našim obiskom Bizovika vendarle izvedeli nekaj drobcev iz njegovega življenja.

Velike spremembe neopaznega stanovalca
Naključno izbrani sogovorniki so nam najprej kar vsi po vrsti povedali, da Dragana Tošića pravzaprav sploh niso dobro poznali, o njem niso vedeli niti tisti vaščani, ki se srečujejo v vaškem gostišču. V Bizovik se je namreč v zadnjih petnajstih letih priselilo veliko novih, povsem neznanih stanovalcev, veliko tuje narodnosti, med njimi seveda tudi Dragan Tošić. Tako se ljudje med seboj ne poznajo, niti ne vedo, kdo živi v kakšni hiši.


Po doslej znanih in skopih informacijah je Dragan Tošić v Bizoviku kupil veliko zemljišče od dedičev nekoč znane kmečke družine Židan. Na zemljišču je nato pred približno šestimi leti zgradil več stanovanjskih hiš, med njimi štiri med seboj povezane in enake hiše, tako imenovane dvojčke, in jih nato prodal, na Frenkovi poti 30, ki spada pod poštni okoliš Ljubljana –Dobrunje, pa je znano gradbeno podjetje Rima iz Polja v celoti zgradilo stanovanjsko hišo tudi zanj. Po javno dostopnih podatkih je kot lastnik hiše vpisan Špiro Tošić, torej njegov oče, ki ima vpisano stalno bivališče na Poti v Fužine 29, Ljubljana. Zemljišče, na katerem stoji hiša, je veliko 1440 kvadratnih metrov, stanovanjska stavba je velika 159 kvadratnih metrov, dvorišče 396 in garaža 41 kvadratnih metrov.

Sogovorniki so nam povedali, da živi Dragan Tošić v hiši z ženo in s še dvema mlajšima otrokoma; pozneje smo iz naših virov izvedeli, da ima dve deklici. Člani družine da so le redko vidni, pa še to večinoma ob obiskih sorodnikov in prijateljev, zato je težko vedeti, kdo izmed njih je ožji družinski član. Okolico hiše menda ureja Draganov oče Špiro, po naših podatkih je dopolnil 67 let, pri delu pa da mu pomaga tudi njegova žena, Draganova mati, čeprav so nam nekateri zatrjevali, da naj bi bila ločena.

Dragan Tošić da je večinoma opazen le takrat, ko se pripelje domov s svojim črnim avtom znamke Chevrolet. Sogovorniki so nam še povedali, da je povsem neopazen, tudi njegova hiša, ob kateri je manjši, v zemljo vzidan bazen, le nekoliko izstopa zaradi karminaste barve in večinoma spuščenih zunanjih kovinskih žaluzij. V njeni neposredni bližini so tako starejše hiše kot moderne nove gradnje, kvadratura zemljišča, ki obdaja hišo, je pravzaprav relativno majhna.

VEČ V TISKANI IZDAJI