benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dvajset let po umoru Ivana Krambergerja: Izpoved forenzika Golje

Deli na:

Tak atentat bi se lahko na povsem enak način zgodil tudi danes, opozarja sodni izvedenec Janez Golja, ki je opravil pregled kraja zločina po umoru Ivana Krambergerja. O morilcu po njegovem ni dvoma, Peter Rotar je bil nedvomno kriv, pravi Golja.

Janez Golja je kot strokovnjak za forenzično balistiko opravil ogled takoj po umoru Ivana Krambergerja. Takrat je bil vodja Centra za kriminalistično-tehnične preiskave, ki se zdaj imenuje Nacionalni forenzični laboratorij. Zdaj je upokojen, še vedno pa je sodni izvedenec za forenziko in predavatelj na fakulteti za varnostne vede.

"Čeprav se je že večerilo, smo opravili ogled. Osumljenca so medtem že odpeljali na PU Maribor. Vedeli smo, iz katere hiše naj bi streljal, ker so ga tam tudi našli. Sumljivo je bilo že to, da ga ob dogodku ni bilo na vaškem trgu. V njegovi hiši so na okenski polici, od koder se vidi mesto, kjer je stal Kramberger, našli pokrovčke za daljnogled. Puška pa je bila skrita nekje za šipami v tej novozgrajeni stavbi. V puški so našli še tulec, šlo je za lovsko puško, dišala je po streljanju, v njej so bile še sveže saje, na puški pa je bil omet, ki so ga takoj zavarovali. Zato je bil takoj sumljiv, in čeprav sprva ni nič povedal, so ga odpeljali."

V TISKANI IZDAJI NADALJEVANJE GOLJEVE IZPOVEDI: KATERE SO BILE DRUGE MOŽNE LOKACIJE STRELCA KDO JE PUSTIL SLED NA STOLU, NA KATERO JE OPOZARJALA ROTARJEVA OBRAMBA, IN KAKŠNE SO MOŽNOSTI, DA SE PODOBEN NAPAD NA SLOVENSKEGA POLITIKA PRIPETI DANES