nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Durs proti Jankoviću: naznanilo suma storitve kaznivega dejanja

Deli na:

Objavljamo faksimile celotnega enajst stranskega dopisa Dursa: Naznanilo suma storitve kaznivega dejanja – informacija iz postopkov davčnih nadzorov pri zavezancu za davek Electa inženiring d. o. o. in povezanih pravnih ter fizičnih osebah, ki je bil 6. januarja poslan skupini državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala na vrhovnem državnem tožilstvu.

Na Davčni upravi ostro zavračajo očitke ljubljanskega župana in prvaka Pozitivne Slovenije Zorana Jankovića, da bi šlo pri vložitvi naznanila sumov kaznivih dejanj organom pregona za politično gonjo. »Šlo je za običajne postopke, ki imajo podlago v zakonodaji,« pravijo na Dursu. Poudarili so, da davčna uprava ne bo odločala o utemeljenosti navedb iz dokumenta, temveč bodo o tem odločili organi pregona. Na Dursu dodajajo še, da so zaradi razkritja davčne tajnosti iz omenjenega dokumenta odredili notranji nadzor.

Oglasil se je tudi generalni državni tožilec Zvonko Fišer, ki zanika »vztrajna namigovanja« na spletni strani Požareport, da naj bi davčno dokumentacijo iz kazenske ovadbe, ki naj bi jo DURS vložil zoper Zorana Jankovića, pokazal Milanu Kučanu in dr. Danilu Türku. »Takšno obveščanje nepooblaščenih oseb o vsebini morebitne kazenske ovadbe bi bilo v nasprotju z zakonom in do njega ni prišlo. Da generalni državni tožilec nobenega izmed obeh navedenih ni o tem nikoli obveščal, pa izhaja tudi iz sklepa, ki ga je v okviru nadzora nad izvajanjem Zakona o varstvu osebnih podatkov, izdal informacijski pooblaščenec,« še pišejo v uradu generalnega državnega tožilca Fišerja.