lev Dobra karma

8. 8. je galaktični dogodek leta, vpliv bo trajal...

bojana ivanovic 3 Svet24.si

Bojana Ivanović ve, kako je na dnu in kako ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Slovenija

Državni sekretar v Janševem kabinetu Bojan Pograjc ne želi razkriti, kaj je počel med osamosvojitveno vojno

Deli na:
Državni sekretar v Janševem kabinetu Bojan Pograjc ne želi razkriti, kaj je počel med osamosvojitveno vojno

Znano je, da je brigadir Bojan Pograjc dolgoletni prijatelj premierja Janeza Janše, skupaj tudi plezata po gorah. - Foto: SDS

Državni sekretar Bojan Pograjc ne želi razkriti, kaj je počel med osamosvojitveno vojno, status veterana si je pridobil kot državni sekretar na ministrstvu za obrambo.

Pred kratkim smo pisali, da si je državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Bojan Pograjc uredil veteranski status v času Bajukove vlade, ko je bil državni sekretar na ministrstvu za obrambo, ki ga je vodil Janez Janša. Zanj je zaprosil 13. septembra 2000, takratno ministrstvo za delo, družino in socialo pa mu je izkaznico vojnega veterana izdalo dvanajst dni pozneje.

»Državni sekretar mag. Bojan Pograjc ni zaprosil za status veterana vojne za Slovenijo pred letom 2000, ker po zakonu o vojnih veteranih (iz leta 1995) ni izpolnjeval pogojev. Ko je bil sprejet zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o vojnih veteranih (leta 1999),ki je razširil krog upravičencev, pa je zadostil pogojem na osnovi njegovega drugega odstavka 2. a člena,« so nam še pojasnili v kabinetu predsednika vlade.

Novelirani člen je status veterana dodelil tudi organizatorjem manevrske strukture narodne zaščite in osebam, ki so za to organizacijo opravljale naloge narodne zaščite, med katerimi je treba šteti tajno zbiranje, varovanje in hrambo orožja, streliva in vojaškega materiala, vojaških ali obrambnih dokumentov, ter izvajale obveščevalne in protiobveščevalne dejavnosti.

»Mag. Bojan Pograjc ni sodeloval v vojni za Slovenijo kot njen aktivni udeleženec. Tega kot pogoj za pridobitev statusa vojnega veterana zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o vojnih veteranih v svojem drugem odstavku 2. a člena ne zahteva,« so nam odgovorili v kabinetu predsednika vlade.

Kaj konkretno je državni sekretar Pograjc počel med osamosvojitveno vojno, nam ni hotel razkriti. »Mag. Bojan Pograjc ni sodeloval v vojni za Slovenijo kot njen aktivni udeleženec. Tega kot pogoj za pridobitev statusa vojnega veterana zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o vojnih veteranih v svojem drugem odstavku 2. a člena ne zahteva,« so nam odgovorili v kabinetu predsednika vlade.

Znano je, da je brigadir Bojan Pograjc dolgoletni prijatelj premierja Janeza Janše, skupaj tudi plezata po gorah. Pogosto ga je videti na strankarskih srečanjih, v času prve Janševe vlade pa je na ministrstvu za obrambo vodil razpisno komisijo, ki je odločala o nakupu oklepnikov Patria. Premier ga je želel videti na čelu načelnika generalštaba Slovenske vojske, a se je obrambni minister Matej Tonin raje odločil za brigadirja Roberta Glavaša.

Loading...