zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dr. Romana Jordan z akcijo Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji

Deli na:
Dr. Romana Jordan z akcijo Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji

Foto: Bobo

Humanitarno društvo Luč upanja je pod pokroviteljstvom dr. Romane Jordan začelo okoljsko-humanitarno akcijo Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji. "Doslej smo zbrali preko 27.000 evrov, ki smo jih podarili najrevnejšim otrokom, ki jim v daljnji Indiji pomagata Slovenka Mojca in Indijec Anup Gayen," sporočajo iz društva.

Objavljamo sporočilo za javnost:

Začela se je sedma okoljsko-humanitarna akcija Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji

Kot vsako leto septembra smo tudi s tem šolskim letom začeli novo, tokrat že sedmo okoljsko-humanitarno akcijo Ohranimo Slovenijo, pomagajmo Indiji.Doslej smo zbrali preko 27.000 evrov, ki smo jih podarili najrevnejšim otrokom, ki jim v daljnji Indiji pomagata Slovenka Mojca in Indijec Anup Gayen. Letos sta nas razveselila z novico, da sta februarja odprla šolo, ki je bila zgrajena tudi z dobrodelnostjo slovenskih mladih. A prostori potrebujejo opremo, otroci pa šolske in osnovne higienske potrebščine.

Čeprav se generacije otrok, šolarjev in dijakov menjajo, pa Slovenija ostaja naša domovina, za katero moramo v medgeneracijski solidarnosti skrbeti, da bo cˇista, da bomo s surovinami modro ravnali in cenili naravo. Poleg tega pa moramo odrasli mlade spodbujati, da bodo znali obcˇutiti krivico neenakomernega razvoja v svetu, da se bodo zavedali medsebojne povezanosti ter da bodo pripravljeni pomagati. In prav k temu jih spodbuja naša akcija.

Letos še bolj kot doslej spodbujamo šole k inovativnim pristopom, ki so primerni za njihova okolja. Še naprej pa ostaja klasična pot, to je zbiranje papirja, od katerega šole del izkupička namenijo indijskim otrokom. V akciji pa lahko sodelujejo tudi druge organizacije in posamezniki: zbrani odpadni papir lahko kdor koli odda na najbližji izpostavi družbe Dinos za Humanitarno društvo Luč upanja.


Medijske hiše, urednike in novinarje prosimo, da poročate o tej akciji in nam pomagate, da bodo ljudje v Sloveniji o njej dovolj dobro obveščeni. Vsi sodelujoči opravljamo delo vsa leta popolnoma brezplačno in tako bo ostalo tudi v prihodnosti. Za promocijo nimamo nobenih finančnih sredstev. Hkrati pa tudi  vas vabimo, da se nam pridružite pri zbiranju odpadnega papirja za Piali.

V prilogi vam pošiljamo pismo, ki ga je pokroviteljice akcije dr. Romane Jordanposlala slovenskim šolam in vrtcem, in podrobnejši opis poteka akcije. K sodelovanju si Želimo pritegniti čim več mladih. Vzgojna, moralna in etična komponenta našega početja so namreč za vse sodelujoče tako v Sloveniji kot v Indiji neprecenljive.

Vabljeni k sodelovanju!

Humanitarno društvo Luč upanja
Mojca Kodrič, predsednica
Dr. Romana Jordan, pokroviteljica akcije
Tanja Ozvatič, koordinatorica akcije