Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dovoljenje za Stožice, pred dvorano se zbirajo tovornjaki

Deli na:

Pred športno dvorano v Stožicah se zbirajo tovornjaki Grepovega poizvajalca Leka, ki terja izplačilo obveznosti. Ministrstvo za okolje in prostor je danes izdalo odločbo o poskusnem obratovanju za športne objekte v Stožicah, a senco na otvoritveno košarkarsko tekmo meče protest pred dvorano.

Pred športno dvorano v Stožicah se zbirajo tovornjaki Grepovega poizvajalca Leka, ki terja izplačilo obveznosti. Ministrstvo za okolje in prostor je danes izdalo odločbo o poskusnem obratovanju za športne objekte v Stožicah, a senco na otvoritveno košarkarsko tekmo meče protest pred dvorano.

Pred dvorano se je že zbralo okoli 10 tovornjakov, ki so zasedli ploščad pred vhodom v športno dvorano. Kot je pojasnil direktor podjetja Leka Miran Srčnik, naj bi se jim popoldne pridružilo vsaj še 200 tovornjakov različnih podizvajalcev, ki od Grepa še vedno čakajo plačilo za opravljeno delo.

Srčnik je napovedal, da bodo s tovornjaki zaprli glavne vhode. K sodelovanju so povabili vse podizvajalce, ki jim Grep dolguje. Podjetju Leka je po Srčnikovih besedah Grep dolžan okrog 3,17 milijona evrov. Srčnik obžaluje, da so morali poseči po takšnem sredstvu, vendar jim drugega ni preostalo.

Zadnje obljube so od Grepa dobili prejšnji četrtek. Grep naj bi jim dolg deloma poplačal z nepremičninami, vendar so te še pod hipoteko. Kot pravi, bi bili za zdaj zadovoljili, če bi dobili izjavo banke, da bodo prejeli denar. Ne izključuje niti možnosti, da bi se obrnili na Evropsko komisijo.

Srčnik se sprašuje, kako so lahko objekti dobili uporabno dovoljenje, ko pa sam Grepu še ni predal svojega dela dokumentacije. Ta je po njegovih besedah še vedno deponirana pri njegovem odvetniku.

Kot so zapisali na spletni strani ministrstva za okolje in prostor, zoper odločbo o poskusnem obratovanju, ki so jo izdali po ponedeljkovem tehničnem pregledu, ni pritožbe. Investitor kot edina stranka v postopku izdaje uporabnega dovoljenja se lahko že pred pretekom roka odreče pravici do pritožbe, s čimer postane odločba tudi pravnomočna, pojasnjujejo.

Ministrstvo je poskusno obratovanje odredilo za devet mesecev, odločba pa obsega nogometni stadion in športno dvorano s pripadajočo infrastrukturo in parkirišči, so pojasnili v sporočili za javnost. V času poskusnega obratovanja je treba spremljati vplive na okolje in podzemne vode, izvesti prve meritve hrupa in elektromagnetnega sevanja.

Investitor mora po njihovih navedbah pred potekom roka poskusnega obratovanja zahtevati, da se opravi zaključni tehnični pregled ter upravnemu organu predložiti poročila o prvih meritvah, iz katerih nesporno izhaja, da emisije pri obratovanju ne presegajo predpisanih mejnih vrednosti ter da objekt izpolnjuje s predpisi o varstvu okolja in drugimi predpisi določene parametre glede vplivov na okolje.

Zahtevi morajo predložiti tudi izjavo o odpravi vseh ugotovljenih pomanjkljivosti pri ponedeljkovem nadaljevalnem tehničnem pregledu, ki sicer niso zadrževale izdaje te odločbe. Prav tako pa morajo priložiti ustrezno dokumentacijo in dokazila, pojasnjujejo.

V športni dvorani v Stožicah, ki je z več kot 12.000 sedeži največja pri nas, je za nocoj napovedana otvoritvena košarkaška tekma slovenske reprezentance s špansko. Na stadionu, ki sprejme 16.000 gledalcev, se bo v sredo v nogometu s Slovenijo pomerila Avstralija.