Damiano David Svet24.si

Damiano David začenja solo kariero z novim ...

1726721677-vr-aktual-jasno-in-glasno-oddaja-1-foto-jaka-zorman-6-of-12-1726721615640 Svet24.si

Jasna Kuljaj v novi oddaji na Veseljaku

erik-brecelj, bojana-beović Necenzurirano

Kako je Erik Brecelj pri "dvoživkah" nalil ...

vila frantar zabret Reporter.si

Do milijona evrov profita! Najbolj razvpita ...

tadej pogacar Ekipa

Oglasil se je tudi veliki Merckx: "Da napadeš 100...

Luka in Nastja sta v Križankah prvič javno zapela tudi prihajajoči duet S tabo, ki je pritegnil veli Revija Stop

Luka Basi - Čaroben večer v Križankah

vinicius oblak Ekipa

Odčital mu je lekcijo: Oblak preigral Viniciusa, ...

Slovenija

Do milijona evrov profita! Najbolj razvpita zdravstvena dobavitelja si pod Golobovo vlado maneta roke

Deli na:
Do milijona evrov profita! Najbolj razvpita zdravstvena dobavitelja si pod Golobovo vlado maneta roke

Vila zakoncev Frantar-Zabret v naselju Rudnik pri Radomljah. - Foto: Igor Kupljenik/MI-PRESS

Dobičkonosni posli z javnim zdravstvom Tanji Frantar Zabret in Igorju Zabretu še naprej veselo cvetijo tudi pod vlado Roberta Goloba. V Reporterju smo že večkrat poročali o gradnji njunega luksuznega domovanja v naselju Rudnik pri Radomljah, ki ima kar 920 kvadratnih metrov bruto površine, pred pravo graščino pa je še zunanji bazen.

V lanskem letu sta tako zakonca Frantar Zabret beležila rekordne poslovne rezultate. Njuno podjetje Medicoengineering je ustvarilo več kot 21 milijonov evrov prihodkov, kar je osem milijonov več kot leto poprej, v bilanci pa so prikazali tudi za malo manj kot milijon evrov čistega dobička (natančno 982.303 evre).

Glavnino poslov z javnim zdravstvom dvojec Zabret-Frantar ustvarita preko drugega podjetja – Medicoengineeringa, ki je v zadnjih dvajsetih letih prejel za več kot 80 milijonov evrov plačil iz javnega sektorja. Podjetje ni zgolj dobavitelj medicinskega materiala, pač pa sodeluje tudi pri gradbenih projektih v zdravstvu, za katere dobavlja še potrebno opremo.

V lanskem letu sta zakonca Frantar Zabret beležila rekordne poslovne rezultate. Njuno podjetje Medicoengineering je ustvarilo več kot 21 milijonov evrov prihodkov, kar je osem milijonov več kot leto poprej, v bilanci pa so prikazali tudi za malo manj kot milijon evrov čistega dobička.

Od nastopa sedanje vlade do danes so z javnim sektorjem, kot kaže aplikacija Erar, ustvarili že 28,6 milijona evrov. Med večjimi posli je tudi požarna sanacija Onkološkega inštituta, vrednost investicije, pri kateri mrgoli nepravilnosti, o čemer smo v Reporterju že pisali, pa znaša 3,76 milijona evrov z DDV.

Največ – 27,5 milijona evrov je Medicoengineering, ki se je pred dvema desetletjema v času razvpite afere operacijske mize še imenoval Aico-Med, prejel od ministrstva za zdravje, z 20,6 milijona evrov sledi urad za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu (večina sklenjenih poslov je iz časov, ko je urad vodil lani razrešeni Aleš Šabeder, ki se je zaradi očitkov o korupciji ravno pri teh gradbenih projektih znašel v policijski preiskavi), na tretjem mestu z 11,1 milijona evri pa je ljubljanski UKC. Na seznamu sledijo še druge bolnišnice in zdravstveni domovi po Sloveniji.

Foto: arhiv Reporterja in Leo Caharija - Tanja Frantar Zabret in Igor Zabret