kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Fantje iz SDS spet skupaj: nekdanji šef slabe ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

Jelena Djoković, Ljubljana Njena.si

V središču Ljubljane ujeta Jelena Djoković, ...

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Slovenija

Dnevno po 18 rol toaletnega papirja na človeka

Deli na:

Zaposleni na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje so so s ponarejenimi računi in dobavnicami prikazovali lažno sliko o prodaji toaletnega papirja, toaletnih brisač in drugega blaga inZPIZ oškodovali za vsaj 532.000 evrov. Primer sedaj obravnava sodišče.  

Zaposleni na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje so so s ponarejenimi računi in dobavnicami prikazovali lažno sliko o prodaji toaletnega papirja, toaletnih brisač in drugega blaga inZPIZ oškodovali za vsaj 532.000 evrov. Primer sedaj obravnava sodišče.

 

Zadeva, v kateri naj bi šest ljudi oškodovalo Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje za vsaj 532.000 evrov, je še na sodišču, so za STA povedali v zavodu kot odziv na ponedeljkovo poročanje medijev o aferi. Predsednica sveta Zpiza Anka Tominšek pa je povedala, da je bila zadeva že obravnavana, možno pa je, da jo bo svet spet obravnaval. 

"Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (Zpiz) je z notranjo kontrolo v letu 2002 ugotovil določene nepravilnosti pri nabavi potrošnega materiala," so sporočili iz Zpiza. O sumu kaznivega dejanja treh zaposlenih na zavodu v maju 2002 je zavod sam seznanil pristojne organe v državi in sprejel dodatne kontrolne mehanizme, so navedli.

Eden od trojice zaposlenih na Zpizu je že pokojni, ostala dva pa sta še zaposlena na Zpizu, vendar sta bila prerazporejena na drugo delovno mesto, je za STA povedal vodja službe za stike z javnostjo Brane Kokot.

"Sodna odločitev o storitvi morebitnega kaznivega dejanja še ni sprejeta, tako da je kakršen koli dodatni komentar zavoda nepotreben," so še zapisali v Zpizu.

Po besedah Tominškove je organ upravljanja Zpiza, tedanja skupščina zavoda, obravnaval zadevo, ko se je zgodila. "Če pa bo kdo od članov sveta izpostavil to vprašanje, bo lahko znova obravnavano," je zagotovila.

Po ponedeljkovem poročanju brezplačnika Žurnal24 naj bi med januarjem 1999 in aprilom 2002 tri osebe iz poslovne enote Mavrica na Wolfovi ulici v Ljubljani ter trije zaposleni na Zpizu na škodo tega zavoda v lastne žepe pospravili najmanj 532.000 evrov.

Tožilstvo jim očita, da so s ponarejenimi računi in dobavnicami prikazovali lažno sliko o prodaji toaletnega papirja, toaletnih brisač in drugega blaga. Zpiz ni nikoli prejel tega blaga, temveč naj bi se denar stekal v žepe omenjeni šesterici. Glede na naročila naj bi na Zpizu porabili tudi po 18 rolic na človeka na dan.