Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Delo spet o "J" kot Janša

Deli na:

Akterji v zadevi Patria so za nekdanjega premiera Janeza Janšo res uporabljali črko "J", na podlagi dokumentacije, ki jo hrani v uredništvu, poroča današnje Delo. To je po navedbah časnika razvidno iz enega od zapisnikov Reija Niittynena, kjer je zapisano: "J zares pričakuje 'denar za pokojnino'".

Akterji v zadevi Patria so za nekdanjega premiera Janeza Janšo res uporabljali črko "J", na podlagi dokumentacije, ki jo hrani v uredništvu, poroča današnje Delo. To je po navedbah časnika razvidno iz enega od zapisnikov Reija Niittynena, kjer je zapisano: "J zares pričakuje 'denar za pokojnino'".

"Predlagam naslednje: Jure (bil naj bi Cekuta) dobi 1,5 odstotka; WW (to naj bi bil Walter Wolf), Dr. Z (to naj bi bil Jože Zagožen) in 'organisation' (pod tem imenom naj bi bila mišljena SDS) skupaj pet odstotkov; RHG (šlo naj bi za Riedl Handelsgesellschaft) pa dva odstotka." Tako je dunajski poslovnež Hans Wolfgang Riedl, v aferi Patria osumljen industrijskega vohunjenja in pečanja s podkupninami, konec junija 2005 napisal Reiju Niittynenu (prvi priprt v zadevi), takrat generalnemu zastopniku Patrie za Slovenijo in Hrvaško.

Riedl Niittynenu tudi zapiše, da bo "WW naredil verjetno tako: sestal se bo z Jn ( to naj bi bil Janez Janša), saj vrednost Jn-jevega predloga znaša 80 odstotkov (odločitve)". Iz zapisnika sestanka na Dunaju, kjer so se januarja 2005 sestali Niittynen, Riedl in Wolf, pa je razvidno naslednje: "Cekuta se bo osredotočil na oddelek za logistiko na obrambnem ministrstvu, Walter Wolf pa bo poskrbel za povezave z vodilnimi politiki (premier Janez Janša, obrambno ministrstvo) in za ključne svetovalce (pri projektu), za gospoda Zagožna in gospoda Ocvirka (Andreja)."

Akterji v aferi so glede na Delovo dokumentacijo za nekdanjega premiera Janeza Janšo res uporabljali črko "J". To je po poročanju časnika razvidno iz enega od Niittynenovih zapisnikov: "J zares pričakuje 'denar za pokojnino'."

Predsednik protikorupcijske komisije Drago Kos je sicer na zaslišanju aprila lani finskim kriminalistom dejal, da mislijo, da se je Marjan Senica "domislil celotnega projekta v Sloveniji". "Zato smo vsi prepričani, da bo gospod Senica dobil te dobičke - nezakonite dobičke," je na zaslišanju dejal Kos. Senica je za STA v torek že zavrnil Kosove navedbe: "Ta gospod je za Andersenom največji pripovedovalec zgodbic, sledil je prisluhom prijateljev iz Koroške."

Wolf pa je po tem, tako Kos, menda organiziral tudi "individualna srečanja z gospodom Niittynenom, Riedlom, Zagožnom in Ocvirkom ter pridobil priporočila o zaželenem lokalnem partnerju za nadaljnje postopke, trzinskem podjetju Rotis".