Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Delo menja Koširja

Deli na:

Nadzorni svet Dela je danes sprejel predlog za začetek postopka razrešitve odgovornega urednika Darijana Koširja, so sporočili iz Dela. Predsednik uprave Jurij Giacomelli namerava nadzornemu svetu za novo urednico predlagati Romano Dobnikar Šeruga.

Nadzorni svet Dela je danes sprejel predlog za začetek postopka razrešitve odgovornega urednika Darijana Koširja, so sporočili iz Dela. Predsednik uprave Jurij Giacomelli namerava nadzornemu svetu za novo urednico predlagati Romano Dobnikar Šeruga.

O postopku za razrešitev Koširja bo nadzorni svet razpravljal ponovno, ko bo aktiv novinarjev pridobil mnenje uredništva Dela. Predvidoma na isti seji bo nadzorni svet obravnaval tudi predlog za imenovanje novega kandidata; tudi o tem mora uprava zaprositi uredništvo Dela za mnenje.

Giacomelli je poudaril, da sta razrešitev in imenovanje odgovornega urednika dva ločena postopka. Novega kandidata bo predlagal, ko bo nadzorni svet dokončno potrdil razrešitev. Nadzornemu svetu namerava na to mesto predlagati odgovorno urednico Nedela Romano Dobnikar Šeruga. Po njegovem ima Dobnikar Šeruga "ustrezna znanja, izkušnje in sposobnosti ter osebnostne lastnosti, da lahko oblikuje med seboj povezano moštvo in vodi prenovo časopisa Delo".

Nadzorni svet Dela je sicer danes obravnaval tudi lansko poslovanje družbe. Prihodki družbe so znašali 52,5 milijona evrov, dobiček iz tekočega poslovanja pa 885.000 evrov. Po izvedenih slabitvah in oblikovanih rezervacijah, ki so posledica slabih in nestrateških poslovnih odločitev, pa je poslovni izid Dela negativen - izguba družbe v letu 2009 tako znaša 10,7 milijona evrov.

Skupina Delo je skupaj s hčerinsko družbo Izberi izkazala čisto izgubo v višini 10,5 milijona evrov. Večji delež slabitev predstavljajo slaba posojila Infond Holdingu ter Centru Naložbe in slabitev 79,24-odstotnega deleža v družbi Večer.

Kot pravi Giacomelli, je lansko poslovanje posledica managerskih napak in zavestnih odločitev prejšnjih vodstev. Danes je družba po njegovih besedah strateško opustošena in finančno oslabljena.

Minulo petletno obdobje je bilo po Giacomellijevih besedah zaznamovano z upadanjem branosti (predvsem časnika Delo), kar je posledica zanemarjanja razvoja novinarskih in uredniških kompetenc ter izrabljanja osrednjega slovenskega časnika za politične in zasebne cilje, so še sporočili iz Dela.