markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Slovenija

Delničarji ščuvajo Brezigarjevo nad Šrota in Bavčarja

Deli na:

Predsednik društva Malih delničarjev (MDS) Rajko Stanković je pozval generalno državno tožilko Barbaro Brezigar, da ukrepa v primeru kaznivih dejanj, ki naj bi jih storili nekdanji direktor Pivovarne Laško Boško Šrot, predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar ter druge vpletene osebe.

Predsednik društva Malih delničarjev (MDS) Rajko Stanković je pozval generalno državno tožilko Barbaro Brezigar, da ukrepa v primeru kaznivih dejanj, ki naj bi jih storili nekdanji direktor Pivovarne Laško Boško Šrot, predsednik uprave Istrabenza Igor Bavčar ter druge vpletene osebe.

Prejšnji teden je policija sporočila, da se je končala policijska preiskava s področja gospodarske kriminalitete, ki naj bi bila povezana z dvema nezakonitima managerskima prevzemoma znanih gospodarskih družb. Nobenega dvoma ni, da je šlo v predmetni preiskavi za preverjanje zakonitosti izvorov financiranja predmetnih prevzemov in ostalih poslovnih aktivnostih v gospodarski družbi Istrabenz, ki jo je takrat vodil Bavčar ter v skupini Pivovarna Laško pod vodstvom Šrota, so danes sporočili iz MDS.

Navajajo tudi, da v času opravljanja gospodarske dejavnosti tako Istrabenza kot Pivovarne Laško je prišlo pod vodstvom omenjenih oseb do spornih nezakonitih ravnanj, ki imajo vse zakonske determinante kaznivih dejanj, storjenih zoper gospodarstvo, ter opustitve dolžnosti ravnanja v skladu z načelom vestnega in skrbnega gospodarstvenika, z namenom izpeljati prikriti prevzem in preko prikritega lastništva obvladovati interese obeh gospodarskih družb.


"Nedvomno je, da so bila tovrstna ravnanja izpeljana mimo interesov tako gospodarskih družb kot tudi njenih delničarjev kot lastnikov, predvsem pa so bila izvedena na nedopusten in netransparenten način, mimo vseh veljavnih zakonskih predpisov, s čimer je bila povzročena ogromna premoženjska škoda," so prepričani v MDS.

Dodali so še, da se glede na kompleksnost in naravo storjenih aktivnosti, ki se očitajo Bavčarju in Šrotu, namenja poseben poudarek zaščiti celotnega premoženja, pridobljenega na nezakonit način ter zavarovanju protipravno pridobljene premoženjske koristi, zaradi nevarnosti njihove nadaljnje odtujitve in razpršitve s strani osumljenih oseb, s čimer bi bilo onemogočeno oškodovanim udeležencem ugoditi zahtevku za povrnitev tako nastale škode. Zakon o kazenskem postopku namreč določa, da se sme na predlog upravičenca odrediti v kazenskem postopku po določbah, ki veljajo v izvršilnih zadevah, začasno zavarovanje premoženjskopravnega zahtevka, nastalega zaradi kaznivega dejanja, so še navedli v MDS.