nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Delavci Primorja protestno pred Černigojevo in Bolčinino hišo

Deli na:

Zaposleni v Primorju stavkajo že sedmi dan. Danes so odšli pred stanovanjski hiši nekdanjega predsednika uprave Dušana Črnigoja in nekdanjega finančnika Alojza Bolčine. Na mirnem protestnem shodu so ju pozvali, naj stopita pred stavkajoče, kasneje pa so se s ploskanjem zahvalili za sedanji položaj podjetja in odšli naprej.

"Mnogokrat smo ga pozvali, naj pride do nas in nam razloži, zakaj je prišlo do tega; predvsem zato, da se razidemo kot ljudje. Če bi se to zgodilo, danes ne bi bili tukaj, vendar nima poguma, da bi stopil pred vas," je zbrane delavce pred Črnigojevo hišo v Ajdovščini nagovoril vodja stavkovnega odbora Damjan Volf. Stavkajoči so nekdanjega predsednika uprave nekajkrat poklicali, nato pa odšli naprej.

Tudi danes se stanje na bančnih računih zaposlenih ni spremenilo, saj še niso dobili aprilskih in preostalega dela marčevskih plač. Po pogovoru, ki ga je v ponedeljek imel vodja stavkovnega odbora s preostalim članom uprave Primorja Štefanom Činčem, je slednji odpotoval v Beograd, da bi dobil vsaj nekaj plačil za že opravljena dela v Srbiji ter tako zaposlenim nakazal vsaj del plačila. Zato stavke pred sredo še ne bodo zaostrovali, je za STA povedal Volf.


Še enkrat pa je poudaril, da vse manj verjame morebitnemu strateškemu partnerju iz ZDA, Icon Capital Group, kajti "če bi imel resne namene in denar za dokapitalizacijo, bi bila transakcija zagotovo že izvršena".

"Tako pa je vse bolj očitno, da je bilo zavajanje s strateškim partnerjem le kupovanje časa pred neizogibnim stečajem," je še dejal Volf in nadaljeval, da bodo verjeli obljubam strateškega partnerja le tedaj, ko bodo videli denar od svojih plač.

Člani sindikata KS 90 Slovenije v Primorju so prejšnji mesec dobili denarno pomoč 250 evrov, je za STA povedal vodja tega sindikata v Primorju Ilija Vukoje. Prav tako so vsem, ki so bili odpuščeni v lanskem letu, izplačali dodatno pomoč v višini 150 evrov.