pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Danes pred preiskovalne sodnike domnevni člani kriminalnih združb

Deli na:

Policisti bodo predvidoma že danes pred preiskovalne sodnike različnih slovenskih sodišč začeli voziti domnevne člane kriminalnih združb, ki so jih prijeli v petek. Prijeti naj bi predstavljali sam vrh organiziranega kriminala v Sloveniji, ukvarjali pa naj bi se s preprodajo drog in orožja.

Preiskovalni sodniki bodo osumljence zaslišali, tožilstvo pa je tisto, ki predlaga pripor. Če bodo tožilci pripore predlagali, bodo sodniki odločali o odreditvi.

Osumljence so prijeli v petek, ko je okoli 350 policistov in kriminalistov izvedlo zaključno akcijo najobsežnejše preiskave v zgodovini Slovenije. Akcija, v kateri so sodelovali tudi pripadniki specialne policijske enote, je potekala na območjih policijskih uprav Kranj, Ljubljana in Koper. Pridržali so okoli 60 ljudi, a so kasneje nekaj pridržanj odpravili.

Ugotovitve mednarodne preiskave, ki traja od leta 2010, so pokazale, da gre v tem primeru za najvišjo raven organizirane kriminalitete v Sloveniji. Združbe naj bi delovale tako na območju Balkana kot Evropske unije, največ aktivnosti pa naj bi potekalo po t.i. balkanski poti.

Osumljeni naj bi trgovali z orožjem in vsemi drogami, ki so na trgu najbolj prisotne - kokainom, heroinom, amfetamini in hašišem. Tudi v petkovi akciji so policisti zasegli večjo količino prepovedanih drog in orožja. Policisti preverjajo tudi, ali bi lahko bilo orožje namenjeno tudi kakšni teroristični skupini.

Policistom in kriminalistom, ki so sodelovali v akciji, je v petek čestital tudi minister za notranje zadeve Vinko Gorenak. Policijski upravi Ljubljana in Kranj pa je pozno zvečer obiskal tudi osebno in jim izrekel pohvalo, so sporočili z ministrstva za notranje zadeve.