zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Čuš: Cerar očitno res zlorablja organe pregona za ustrahovanje državljanov

Deli na:
Čuš: Cerar očitno res zlorablja organe pregona za ustrahovanje državljanov

Foto: Bobo

Vlada je očitno v resnici zlorabila organe pregona za ustrahovanje državljank in državljanov, ki kritično opozarjajo na migrantsko krizo. Drugače si neodzivnost Mira Cerarja ne morem razlagati, je za Reporter povedal poslanec Andrej Čuš, ki je predsedniku vlade že pred mesecem in pol poslal poslansko vprašanje v zvezi z ustrahovanjem Slovenk in Slovencev.

V drugi polovici februarja je poslanec SDS naslovil na predsednika vlade Mira Cerarja poslansko vprašanje v zvezi z ustrahovanjem državljank in državljanov Slovenije. Do danes se premierju ni zdelo vredno, da bi odgovoril.

»Ignoranca vlade kaže, da je v resnici izrabila organe pregona za ustrahovanje kritične javnosti. Očitno se veliko bolj ukvarja s pravicami migrantov in ne s pravicami slovenskih državljanov. Slovenija potrebuje vlado, ki bo zaščitila vitalne državne in narodove interese. To vlada dr. Mira Cerarja ni,« je za Reporter neodzivnost vlade komentiral Čuš.

Poslanca Čuša je konec februarja zanimalo, kaj bo naredil, da bo zaščitil Slovenke in Slovence, kdo je naročil policistom, da zaslišujejo razne skupine na socialnih omrežjih in, ali proti državljanom, ki nasprotujejo vladni migrantski politiki, pripravlja kakšne represivne ukrepe.

»Zasledil sem, da je pred dnevi pričela policija z obiski na domovih ter z zasliševanji posameznikov, ki so člani raznih skupin na socialnih omrežjih, katerih namen je tudi kritično opozarjanje na migrantsko krizo. Menim, da gre za nedopusten napad na državljanke in državljane Republike Slovenije, s čimer se jih tudi ustrahuje in ogroža njihove ustavne pravice,« je Čuš zapisal Cerarju in ga spomnil, da je ob nasilnih protestih proti vlade Janeza Janše leta 2012 dejal, da so »protesti logična posledica načetih moralnih in pravnih načel«.

Čuš je Cerarja pozval, da zaščiti interese Slovenk in Slovencev, saj meni, da je potrebno zaščito lastnega naroda postaviti na prvo mesto.